Calitatea apei da calitate vietii !

CORPUL NOSTRU CONTINE PESTE 70% APA, CONTEAZA CALITATEA EI ?

Calitatea apei este o problema de maxima importanta ce ar trebui sa ne preocupe pe toti, indiferent de pregatirea pe care o avem sau de situatia materiala. Trebuie tras un semnal de alarma in primul rand pentru copii.
Sanatatea noastra este dependenta direct de sursa de apa !
Sentimental si declarativ, familia este cel mai important lucru pentru noi toti, dar concret facem ceva pentru sanatatea familiei noastre? Haideti sa ne ocupam impreuna de cel mai important element component al organismului nostru, peste 2/3 din corpul nostru este apa !
Cu apa din casa incep si se termina multe probleme de sanatate.
!!!!! Sursa de apa trebuie sa fie principala grija in fiecare casa !
!!!! DACA NU AI UN FILTRU DE APA, TU INSUTI VEI DEVENI FILTRU PENTRU TOATE IMPURITATILE SI BACTERIILE EXISTENTE IN APA!
Datorita nenumaratelor informatii cu care suntem bombardati zilnic, am ajuns sa nu mai putem discerne care ne sunt cu adevarat prioritatile in viata. Ce este mai important pentru noi si familia noastra: marca telefonului mobil cumparat copilului sau calitatea sursei de apa din casa, elementul primordial al existentei noastre ?
!!!! O apa de calitate va hidrateaza organismul, stimuleaza digestia, elimina toxinele, regleaza apetitul, protejeaza aparatul excretor, ne fereste de tulburarile endocrine, dand corpului curatenie si sanatate. Decizia va apartine! Noi ne facem numai datoria de a va informa:

CALITATEA APEI = CALITATEA VIETII !

MARE PARTE DINTRE ORGANELE NOASTRE INTERNE SE COMPORTA CA UN "BIO-FILTRU" !
Exemplul cel mai concludent este celula, biofiltrul elementar al organismului uman. Dar la un alt nivel, majoritatea organelor interne precum rinichii, plamanii, ficatul, toate se comporta ca un bio-filtru, intrebarea de baza fiind: merita sa le protejam? Ignoram zilnic sursa primordiala de sanatate, CALITATEA APEI TREBUIE SA DEVINA PRINCIPALA NOASTRA GRIJA , pentru ca apa reprezinta peste 75% din greutatea corpului noastru, peste 85% din greutatea creierului nostru, peste 90% din volumul ochilori nostri, peste 92% din sange, iar o data la 17-19 zile se inlocuieste intreaga cantitate de apa existenta in organism, dar toxinele si impuritatile din apa se acumuleaza continuu !
O apa de cea mai buna calitate va da si rezultate pe masura !
!!!!Este demonstrat stiintific: cu cat sursa de apa este mai curata, cu atat creste imunitatea organismului, capacitatea acestuia de a rezista la solicitari fizice si efort intelectual. NICI UN ALT LICHID NU POATE SUBSTITUI APA CURATA !
Fosfatii, nitritii, nitratii deosebit de periculosi si alte peste 76.000 de substante chimice produse sintetic, se transforma in reziduri dupa utilizare, iar mare parte dintre acestea sunt "spalate" de apele de suprafata.
Toate bolile de care suferim, sunt cauzate de doua surse principale: PARAZITI si POLUANTI.

!!!! Romania va avea apa potabila probabil din 2018

!! Investitiile in Romania pentru alinierea la standardele UE costa vreo 5,6 miliarde de euro. Ar trebui sa se spuna oficial adevarul pe care noi toti il cunoastem deja: apa primita in acest moment la chiuveta, in bucatarie sau in baie, este apa menajera sau de uz casnic, nicidecum apa potabila pentru consumul populatiei, in foarte multe localitati. Peste 42% din totalul gospodariilor romanesti, folosesc apa netratata !
Contaminarea maxim admisa pentru apa potabila conform standardelor EPA U.S. este de 500 mg / litru. La robinet in Romania, in multe case, avem valori cuprinse intre 500 si 2.700 mg / litru ! Pe intelesul tuturor, cantitatea de impuritati la litrul de apa, fie ele microorganisme, streptococi, corpuri grele, metale, este per total foarte mare.

!!!! In Romania laboratorul care ar trebuii sa se ocupe de calitatea apei a fost reorganizat ca “Laborator National de Referinta pentru Supravegherea Calitatii Apei”, la inceputul lui 2006, dar nu functioneaza inca din punct de vedere al activitatii practice datorita lucrarilor de reconstructie care nu s-au finalizat inca.

!!!! Specialistii O. M. S. afirma ca infestarea cu paraziti este problema Nr.1 a populatiei globului, iar intre 35% si 60 % din toate formele de cancer sunt legate direct de ceea ce bem si ce mancam ( sursa: raportul Dieta O.M.S.).

Un exemplu, clorul in contact cu substantele organice din apa produce TRIHALOMETANI, un grup cunoscut ca foarte cancerigen.
Multi dintre cei care citesc aceste randuri vor spune in sinea lor : "bine, stiam acest lucru, dar pe mine nu ma intereseaza", eu beau numai apa plata.
!!!! Insa ce nu stiati este ca circa 60% din apa care intra zilnic in organism PROVINE DIN MANCARE ! Din cei trei litri de lichide consumati zilnic, numai aproximativ un litru reprezinta apa pe care o bem. Sursa cu care prepari mancarea este sigura ? NU ! Apa de la robinetul din bucatarie are de multe ori, incarcatura microbiologica, clor, rugina, calcar, plumb, nitriti, din mizeria existenta in apa contactam multe boli fara a sti care a fost sursa. Transmiterea prin lichide este asemanatoare cu cea pe calea aerului, in majoritatea cazurilor nu stim de unde am contactat o raceala, la servici, in mijlocul de transport, la ghiseu, sau la coada pentru plata unor impozite.
Mass media abunda de informatii legate de necesitatea de a se investi pana in 2030 peste 30 miliarde euro, conform Capitolului 22-Mediu, in conditiile respectarii angajamentelor asumate prin procesul de negociere conform cerintelor U.E, in reteaua de distributie a apei, calitatea apei potabile, sistemele de supraveghere si control al calitatii, iar 14 miliarde din totalul de 30 miliarde euro, trebuiesc investiti in modernizarea celor 1359 statii de epurare existente in 2007 in intreaga tara. Este cea mai mare suma ce trebuie investita pe un segment de infrastructura nationala, totodata este si cea mai clara dovada ca in acest moment calitatea apei este departe de adevar dar..se tace! Apa este din ce in ce mai poluata !

CALITATEA APEI IN ROMANIA, TARA EUROPEANA RAMANE INDOIELNICA. SUNTEM OARE CONSTIENTI CA TOT CE SE INTAMPLA IN MEDIUL INCONJURATOR DEPINDE NUMAI DE NOI? Distrugand padurile, am distrus si sursele de apa si clima acestei tari ! ALBIILE MULTOR RAURI ARATA ASTFEL ! TREBUIE SA CONSTIENTIZAM ACEST LUCRU, PANA NU VA FI PREA TARZIU !

Niciun comentariu: