Prezentarea functiei de Casier bilete cfr Calatori

Cine sunt si cu ce se ocupa Meseria unui astfel de functionar este aceea de a vinde bilete de tren si de a face rezervari pentru calatoriile pe calea ferata. Meseria se poate împarti pe functionari care vând bilete de transport calatori sau pentru transportul de marfuri si mai poate exista o categorie de functionari sefi, care sunt însarcinati cu supravegherea întregii activitati de acest gen.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: functionarul însarcinat cu vânzarea biletelor de transport calatori vinde bilete, tichete de loc si face alte rezervari (pentru vagonul de dormit, de exemplu) pentru pasagerii care au intentia sa calatoreasca cu trenul, primeste, înregistreaza si depune apoi banii încasati. Trece sumele încasate în registrul de casa. Functionarul responsabil cu transportul de marfuri primeste, înregistreaza si depune apoi banii încasati pentru transportul bunurilor si al altor încarcaturi trimise cu trenul. Acesta trece si el sumele încasate în registrul de casa. Functionarul sef administreaza, organizeaza si supravegheaza munca tuturor functionarilor care vând biletele dintr-o gara.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Meseria se face de obicei la casele de bilete din cadrul garilor.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Registre de casa, tehnologia computerizata, sisteme de rezervare / emitere bilete de tren.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cel putin un curs de calificare în domeniu, sa va puteti concentra si sa aveti aptitudini pentru calcule matematice.

Niciun comentariu: