Prezentarea functiei de Muncitor triaj feroviar

Cine sunt si cu ce se ocupa? Muncitorul de la triaj acopera o gama larga de activitati, care asigura functionarea în siguranta a cailor ferate. Alta titulatura pentru aceste activitati este operator turn semnal sau manipulant care cupleaza vagoane.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa lucreze cu semnalizarea care regleaza deplasarea trenurilor în interiorul triajului sau garii - sa protejeze trenurile de traficul de pe sosele - sa emita semnale pentru acarii care stabilesc liniile si placa turnanta etc. pentru trenuri în scopul cuplarii sau decuplarii sau alinierii locomotivei si vagoanelor asa cum este nevoie - sa primeasca informatii de la seful de tren cu privire la încarcatura trenului si sa le compare cu situatia reala - sa înregistreze si sa stocheze documente de trafic pe calea ferata - sa conduca încarcarea, descarcarea si transferul bagajelor si al marfurilor - sa însoteasca trenurile de marfa, sa le inspecteze, sa le controleze - mai ales în timpul operatiunilor de transfer - sa participe la teste de control al frânelor - sa actioneze si în calitate de frânar la trenurile care transporta cherestea etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pe santiere de la calea ferata, unde se lucreaza în conditii de vreme schimbatoare, în zgomot si în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Stivuitoare, benzi transportoare, sisteme electronice de siguranta si alte echipamente de comunicatie etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu si un curs de specializare cu specific, sa aveti aptitudini practice, reactii rapide, audo-disciplina, sa inspirati încredere, sa aveti o conditie fizica buna, o vedere si un auz bun

Niciun comentariu: