Imaginatia SF-istilor in legatura cu viitorul omenirii

    Jules Verne in romanele sale a prezis unele din descoperirile omenirii ulterioare.Ceea ce initial parea SF stiinta a demonstrat contrariul.
-Oare si imaginatia acestor oameni in  timp se va adeverii?
         Medicina secolului XXI va permite prelungirea duratei vietii la 120 ani si, poate, chiar mai mult, in ciuda aparitiei unor noi virusuri, extrem de periculoase, care vor pune in pericol insasi existenta rasei umane. In anul 2097,va incepe o perioada la sfarsitul careia bolile si batranetea vor disparea. Animalele nu vor mai fi crescute pentru a fi mancate de oameni, ci vor fi pastrate pentru eventuale transplanturi de organe. Locul carnii in alimentatie va fi luat de plante si legume.
  • Incepand cu anul 2350, oamenii ar putea trai 300 de ani, sau chiar mai mult, jumatate dintre organele lor provenind din transpranturi de la animale, in special de la PORCI. Cea dintai nava cosmica, cu echipaj uman la bord care va ajunge mai departe de Luna, va fi lansata in anul 2004. Doar un singur astronaut, unicul supravietuitor al misiunii respective, va revenii terra, in anul 2012. 
  • O noua conflagratie mondiala care va avea la baza un asa numit conflict inter-religios crestino-musulman, va izbucni in anul 2011 si se va incheia in 2014. Rolul determinant in declansarea ostilititatilor il va avea asasinarea a patru lideri politici importanti ai lumii, prezenti la o conferinta ce urmeaza a se desfasura in anul 2010. Razboiul va provoca milioane de victime. Intinse teritorii vor devenii improprii pentru locuit, datorita puternicei contaminari radioactive. Multi dintre supravietuitori vor suferi importante mutatii genetice. 
  • In anul 2029 o noua sursa de energie, generata cu ajutorul particulelor accelerate, va fi obtinuta in instalatii subterane. Astfel, va fi degajata o energie de-a dreptul inimaginabile in prezent. 
  • In anul 2054 o forma inedita de tehnologie spatiala va permite savantilor sa descopere secretul creearii vietii. Astronautii vor descoperii, pe alte panete, forme de viata extraterestre, animale sau vegetale. 
  • In anul 2101 vor fi inaugurate calatoriile spatiale, cu pasageri "civili", care vor plati... bilete. 

Niciun comentariu: