Red light District (ziua) - Amsterdam

fig.1 canal navigabil Amsterdam
fig.2 waag Castle restaurant
fig.3 Arhitectura cladirilor olandeze adaptate specificului zonei
fig.4 Lebada ce plutea linistita pe unul din canalele navigabile ale Amsterdamului
fig.5 capac de canal din red light district Amsterdam
fig.6 Delimitarea Red Light District de restul orasului se face prin acest semafor cind se intra in zona
fig.8 unul din multele locuri de munca ale fetelor din Red light district
             E paradisul sexului. Femei de toate vârstele, națiile și formele stau zâmbitoare în vitrinele luminate instens în roșu. Turiștii se opresc în fața geamurilor, fac gesturi obscene, comunică prin semne cu domnișoarele vesele care stau de partea cealaltă a geamului. Din când în când câte o ușă se deschide pentru că bărbații negociază prețuri, minute, servicii. În principiu 20 de minute costă între 20 și 50 de euro, dar prețurile variază mult în funcție de factori pe care vi-i puteți închipui și singuri.

Fotografiatul este strict interzis și aspru pedepsit în întreg cartierul. Deși se zvonește că ar fi o zonă nesigură, sunt mulți polițiști atenți la tot ce mișcă, iar străduțele sunt foarte aglomerate, pline de turiști amatori de senzații tari. Totuși, sunt destui hoți de buzunare, pândind momente de neatenție și mai ales îs mulți drogați care vând orice: biciclete, femei, cocaină, marijuana… E bine să-i evitați.

Red Light District există de prin secolul XIV, aceasta fiind zona în care marinarii întorși de la muncă căutau și găseau puțină atenție feminină. Acum prostituția este legalizată în Olanda, iar femeile care lucrează aici sunt plătitoare de taxe. Totuși ele înfruntă discriminarea societății, au dificultăți când încearcă de exemplu să obțină credite de la bănci sau să încheie tranzacții de orice fel. Deși teoretic toate femeile care își câstigă existența aici ar trebui să aibă analizele medicale actualizate, asta nu prea se întâmplă. Multe dintre ele sunt purtătoare de HIV- cazurile cele mai grave, sau de diverse infecții cu transmitere sexuală.

Dincolo de geamuri, femeile sumar îmbrăcate te ademenesc cu pupici trimiși prin aer și-ți arată ce au prin cameră: pat, jucării etc..

În afară de celebrele vitrine, în Red Light District sunt o mulțime de sex theatres adică locuri în care contra unei sume cuprinse între 25 și 40 de euro, poți lua parte la un spectacol erotic. Faimoasele Casa Rosa, Moulin Rouge sau Bananenbar se întrec în a atrage cât mai mulți clienți, sporind diversitatea spectacolelor. Poți urmări femei, bărbați, femei și bărbați, dansuri sau chiar acte sexuale live.

Există apoi zeci de baruri și coffee shopuri unde poți consuma droguri ușoare și firește există multe fast-fooduri pentru că unora li se face foame, printre-atâtea alte pofte.

31 martie 2007 a fost ziua în care în Cartierul Roșu a fost dezvelită statuia Prostituatei Anonime numita BELLE, un gest menit să atragă toleranța și respectul întregii lumi față de practicantele acestei meserii.

Niciun comentariu: