Cosmetice nocive

Alergii, iritatii, efecte toxice asupra organelor interne sau chiar cancer - sunt doar cateva dintre riscurile la care ne expunem zilnic, utilizand produse cosmetice care contin ingrediente nocive! Zilnic, o femeie intra in contact cu cel putin 100 de substante chimice, unele dintre ele fiind periculoase, doar prin rutina de ingrijire cotidiana. Ti-ai fi inchipuit vreodata ca gelul de dus, crema hidratanta sau parfumul iti sunt, uneori, inamici?
Skin Deep, divizia pentru frumusete si sanatate a Environmental Working Group, actualizeaza regulat o baza de date a ingredientelor nocive ce se gasesc in cosmetice. Cu toate ca sunt daunatoare pielii si organismului uman, in general, cosmeticele nocive se afla pe orice raft de hipermarket. Astfel, este necesar sa stii de ce anume sa te feresti atunci cand citesti lista de ingrediente a unui produs de infrumusetare.
Iata cateva dintre cele mai comune ingrediente nocive din produsele cosmetice:
Chloroacetamide / Acetamide: Conservant ce poate cauza alergii, iritatii, boli ale aparatului reproducator, cancer. Are un efect foarte toxic, demonstrat stiintific, asupra organismului uman. Se gaseste si in geluri de dus, sampoane, anumite tipuri de balsam de par.
BHA: Parfum si antioxidant. Poate cauza cancer, probleme ale sistemului imunitar, avand efect toxic asupra organelor interne si, in special, asupra sistemului endocrin (probleme hormonale). Se intalneste frecvent in produse de machiaj, precum mascara, fond de ten, creion dermatograf, dar si in creme cu efect anti-imbatranire.
P-Phenylendiamine: Substanta din grupa aminelor, utilizata in industria cosmetica producatoare de vopsea de par. Acest ingredient total sintetic poate cauza alergii puternice, chiar arsuri, cicatrice, boli ale sistemului nervos si cancer. Se gaseste in foarte multe tipuri de vopsea de par de pe piata.
Ingrediente nocive, daca sunt utilizate pe termen lung:
Parfum / Fragrance: De cele mai multe ori, suntem incantate de aroma placuta a unui produs cosmetic, insa, daca acesta contine parfum sintetic, ne expunem riscului de a dezvolta alergii. Parfumul sintetic utilizat pe termen lung este nociv pentru piele. Acest ingredient se gaseste in foarte multe produse cosmetice de pe piata, de la parfum industrial, sampon si balsam, pana la creme hidratante si produse cu factor de protectie solara.
Sodium Lauryl/Laureth Sulfate si Ammonium Lauryl/Laureth Sulfate (SLS si ALS): Aceste ingrediente sunt utilizate la scara larga in industria de infrumusetare, gasindu-se in pasta de dinti, geluri de dus, sampoane, fonduri de ten si chiar creme hidratante. Utilizate pe termen lung, insa, sensibilizeaza pielea si produc iritatii si alergii cutanate, conform studiilor realizata de organizatia specialistilor in ingrediente cosmetice, CI

Niciun comentariu: