Sunt un soldat in armata cunoasterii.Mi-e sete de dreptate, de adevar si le caut in tot universul!

miercuri, 29 iulie 2009

Uleiul de masline medicament?

O linguriţă de ulei de măsline te scapă de ulcer şi de gastrită. Nutriţioniştii spun despre uleiul de măsline că este „prietenul ficatului”, şi asta pentru că este un bun drenor hepatic şi biliar. Pentru persoanele care au probleme hepatice este recomandat să deguste 1-2 linguri de ulei înaintea fiecărei mese. Bine e ca, spun specialiştii, să stai întins o jumătate de oră în pat, pe partea dreaptă, odată ce ai înghiţit alimentul. În acelaşi timp, uleiul de măsline are rolul de a accelera tranzitul intestinal lent şi are capacitatea de a dizolva pietrele de la bilă. Mai mult, produsul este tolerat foarte bine de stomac, datorită faptului că tratează ulcerul şi gastrita. Specialiştii în nutriţie recomandă uleiul de măsline şi la pregătirea mâncărurilor, fără a îmbiba alimentele prăjite cu toxine, ca în cazul uleiului de floarea soarelui. Depozitarea acestui produs trebuie făcută într-o încăpere răcoroasă şi ferită de lumină. În caz contrar, produsul îşi poate pierde o parte din proprietăţile benefice. Care este cel mai sănătos ulei? Uleiul de măsline este împărţit în trei categorii: extra virgin, ulei de măsline şi resturi de la măsline. Specialiştii în nutriţie spun că cel mai bun ulei este cel extra virgin, deoarece este bogat în grăsimi monosaturate, antioxidanţi şi vitamina E. Comparativ cu celelalte categorii, acesta este un „suc” natural care păstrează intactă aroma, gustul, vitaminele şi proprietăţile fructelor măslinului.În plus, uleiul de măsline conţine şi vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi graşi nesaturaţi 85 la sută, iar acizii graşi saturaţi sunt în concentraţie de 15 la sută.

Niciun comentariu:

 
Director Web Euroghid

Christian B. Date 25.07.2008 Bucuresti Romania