De ce purtam verigheta pe degetul inelar? -Teorii in cultura diverselor popoare

Free image hosting powered by PostImage.org


-Sa raspunda numai cine reuseste !!!!

-De ce purtam verigheta pe al patrulea deget ????

Intotdeauna m-am intrebat, de ce verigheta se poarta pe al patrulea deget. Chinezii au o explicatie foarte frumoasa. Se crede ca fiecare deget al mainii reprezinta persoanele din viata ta:

-Degetul mare reprezinta parintii,

-aratatorul - fratii,

-mijlociul - pe tine insuti,

-inelarul reprezinta sufletul pereche,

-degetul mic - copiii.

Acum aseaza-ti degetele ca in poza anterioara; pune-ti mainile fata in fata, indoaie degetele mijlocii si lipeste-le, apoi apropie varfurile celorlalte degete.Incearca sa desparti degetele mari, care reprezinta parintii. Vei putea pentru ca destinul parintilor nu este sa traiasca cu tine pentru tot restul vietii. Te vor parasi mai devreme sau mai tarziu. Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti degetele aratatoare, care reprezinta fratii. Vei putea pentru ca destinul fratilor este sa-si creeze propria familie si sa-si traiasca propriile vieti. Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti degetele mici, care reprezinta copiii. Vei putea pentru ca copiii vor creste, se vor casatori si isi vor trai propria viata. Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti inelarele, care reprezinta partenerul de viata. Nu vei putea pentru ca destinul sotului si al sotiei este sa ramana impreuna pentru toata viata .

Un comentariu:

vlad spunea...

Explicatia asta lasand la o parte filosofia are o ratiune pur anatomica raportate la tendoanele care exista in zona mainii