CONDIŢII GENERALE DE TRANSPORT CU TRENURILE DE CĂLĂTORI APARTINÂND OPERATORILOR FEROVIARI PRIVATI

CONDIŢII GENERALE DE TRANSPORT CU TRENURILE DE CĂLĂTORI APARTINÂND OPERATORILOR FEROVIARI:

- S.C. ,,REGIOTRANS ‘’ SRL BRASOV

- S.C. „REGIONAL” S.A. CLUJ NAPOCA

Procurarea legitimaţiilor de călătorie

Legitimaţiile de călătorie pentru trenurile care aparţin operatorilor feroviari se pot procura:

- de la casele de bilete aparţinând acestora după programul afişat la ghiseu;

- în tren, de la personalul de tren, atunci când casele de bilete au programul întrerupt sau nu există, cu condiţia prezentării călătorilor la personalul de tren pentru a solicita eliberarea legitimaţiei de călătorie, imediat după urcarea în tren. In caz contrar, călătorul este obligat să achite tariful de taxare în tren.

Facilităţi comerciale acordate de operatorii feroviari:

1. Pentru călătoria copiilor până la vârstă de 5 ani împliniţi, transportul este gratuit, fără legitimaţie de călătorie. La controlul în tren, persoana însoţitoare este obligată să facă dovada vârstei acestora.

2. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 si 10 ani împliniţi, sau pentru copiii cu vârstă până la 5 ani pentru care se cere loc separat, se acordă reducerea de 50% a tarifului clasa I şi a II-a la tren de persoane şi a suplimentului de tren accelerat, rapid.

La trenurile cu regim de rezervare, tariful tichetului de rezervare a locului se plăteşte integral. In toate cazurile însoţitorii copiilor sunt obligaţi să facă dovada vârstei acestora.

3. Elevii beneficiază de reducere 50% din tariful de transport la trenurile de persoane clasa a II-a, în baza carnetului de elev vizat pe anul în curs.

4. Studenţii fără cupoane, beneficiază de reducere 50% din tariful de transport la trenurile de persoane clasa a II-a, în baza ,,Legitimaţiei de student pentru reducere transport’’ vizată pe anul în curs.

5. Studenţii cu cupoane, beneficiază de reducere 50% din tariful de transport la trenurile accelerate clasa a II-a, în baza ,,Legitimaţiei de student pentru reducere transport’’ vizată pe anul în curs şi a cuponului, care se reţine din carnet de către casier sau de personalul de tren.

6. Pensionarii beneficiază de reducere 50% din tariful de transport la trenurile de persoane clasa a II-a, în baza cuponului talon care se reţine de către casier sau de personalul de tren.

7. Veteranii beneficiază de transport gratuit pe baza legitimaţiei de călătorie gratuită cuponului se reţine de către casier sau de personalul de tren. (pentru trenurile SC „Regional” SRL Cluj Napoca)

8. Moţii beneficiază de reducere 50% din tariful de transport la trenurile de persoane clasa a II-a, în baza cuponului talon care se reţine de către casier sau de personalul de tren. (pentru trenurile SC „Regional” SRL Cluj Napoca)

Tarifele legitimaţiilor de călătorie practicate de operatorii feroviari SC „Regiotrans” SRL Braşov şi SC „Regional” SA Cluj Napoca, sunt cele aplicate la SNTFC „CFR Călători” SA la data emiterii acestora.

Pentru sesizări, reclamaţii şi alte informaţii accesati: www.regiotrans.ro pentru SC „Regiotrans” SRL Braşov şi www.viaterraspedition.ro pentru SC „Regional” SA Cluj Napoca

Niciun comentariu: