Dresura Orca

Orca (Orcinus Orca- denumirea ştiinţifică/latină, balenă ucigaşă- pe înţelesul nostru) este cel mai mare membru din familia delfinilor.

Orcile sunt uşor de recunoscut datorită culorilor sale, alb si negru, şi sunt considerate animale foarte inteligente.

Hrana principală a orcilor o constituie bancurile de peşti - heringi, scrumbii,somoni, toni şi chiar rechini. Mai mănâncă şi cefalopode - sepii, calmari - şi, mult mai rar, mamifere marine - delfini şi mai ales foci şi vidre.

Orcile călătoresc deseori în formaţie, ies la suprafaţă pentru a cerceta zonele şi comunică cu ajutorul sunetelor.

Poate atinge 10 metri lungime dar şi o greutate de circa 7 tone. Deşi este atât de imensă, orca poate atinge viteze de 45 km/h.

S-a constatat că orca se obişnuieşte uşor în captivitate şi acceptă apropierea omului, faţă de care manifestă chiar ataşament.

video

Niciun comentariu: