Peisaj hibernal




Free image hosting powered by PostImage.org

Un sfat pt "prietenii mei nocturni" care imi viziteaza articolul cu automotorul Malaxa, cu ganduri negative!

Un tip de pe langa Round Lake, Sask ( Canada ) a vazut jucand, intr-un mod straniu,pe oglinda lacului ceva ca o minge si s-a dus sa vada ce e.Cand a ajuns acolo, s-a dovedit ca de fapt era un somn care evident ca incercase sa inghita o minge de baschet, dar aceasta i-a ramas intepenita in gura!! Somnul era obosit mort de atatea incercari de a se scufunda, dar mereu mingea il aducea la suprafata. Tipul a incercat de multe ori sa-i scoata mingea dar nu reusea. Pana la urma a pus-o pe nevasta-sa sa taie mingea, care s-a desumflat si astfel a eliberat calicul somn. Probabil n-ai crede daca nu ai vedea pozele urmatoare ...







Morala :

Nu “inghiti” mai mult decat poti…!

Nu te mai poti da la fund dupa aceea….

De ce purtam verigheta pe degetul inelar? -Teorii in cultura diverselor popoare

Free image hosting powered by PostImage.org


-Sa raspunda numai cine reuseste !!!!

-De ce purtam verigheta pe al patrulea deget ????

Intotdeauna m-am intrebat, de ce verigheta se poarta pe al patrulea deget. Chinezii au o explicatie foarte frumoasa. Se crede ca fiecare deget al mainii reprezinta persoanele din viata ta:

-Degetul mare reprezinta parintii,

-aratatorul - fratii,

-mijlociul - pe tine insuti,

-inelarul reprezinta sufletul pereche,

-degetul mic - copiii.

Acum aseaza-ti degetele ca in poza anterioara; pune-ti mainile fata in fata, indoaie degetele mijlocii si lipeste-le, apoi apropie varfurile celorlalte degete.Incearca sa desparti degetele mari, care reprezinta parintii. Vei putea pentru ca destinul parintilor nu este sa traiasca cu tine pentru tot restul vietii. Te vor parasi mai devreme sau mai tarziu. Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti degetele aratatoare, care reprezinta fratii. Vei putea pentru ca destinul fratilor este sa-si creeze propria familie si sa-si traiasca propriile vieti. Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti degetele mici, care reprezinta copiii. Vei putea pentru ca copiii vor creste, se vor casatori si isi vor trai propria viata. Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti inelarele, care reprezinta partenerul de viata. Nu vei putea pentru ca destinul sotului si al sotiei este sa ramana impreuna pentru toata viata .

Calendar 2009

Free image hosting powered by PostImage.org

Niciodata nu stii ce arunci pe fereastra si pe cine dai afara din casa ta!!!

video

Concurs INVISIBLE MAN - Gasiti persoana din ultima imagine





















Predarea turei la schimbul de personal la o firma de paza la Banca

Free image hosting powered by PostImage.org

Barbatul si gratarul(Numai pt barbatii care au simtul umorului)

Cand un barbat se declara pregatit sa preia prepararea gratarului, se declanseaza urmatoarea serie de evenimente:
1) femeia cumpara mancarea
2) femeia face salata, pregateste legumele si desertul
3) femeia pregateste carnea pentru gratar, o aseaza pe o tava, impreuna cu toate celelalte ustensile necesare si o duce afara, unde barbatul sta deja asezat cu o bere in mana in fata gratarului.. Si aici vine punctul cel mai important al intregii desfasurari:
4) BARBATUL ASEAZA CARNEA PE GRATAR!
5) apoi mai multe activitati de rutina, femeia aduce farfuriile si tacamurile afara
6) femeia informeaza barbatul ca mai e putin si carnea se arde
7) el ii multumeste pentru aceasta informatie importanta si mai comanda totodata inca o bere la ea, in timp ce el se ocupa de situatia de urgenta Si apoi inca un punct foarte important!
8) BARBATUL IA CARNEA DE PE GRATAR SI O DA FEMEII!
9) apoi urmeaza din nou rutina. Femeia aranjeaza farfuriile, salata, painea, tacamurile, servetelele si sosurile si aduce totul afara pe masa.
10) Dupa masa femeia elibereaza masa, o curata, spala vasele Si din nou, foarte important!!!:
11) TOTI IL LAUDA PE BARBAT PENTRU CALITATILE LUI IN ARTA GATITULUI SI II MULTUMESC PENTRU MANCAREA SUPER BUNA!
12) Barbatul o intreaba pe femeie cum i-a placut faptul ca nu a fost nevoita sa gateasca si cand observa ca ea e cam botoasa, ajunge la concluzia ca pe femei nu le poti multumi oricum, niciodata.

Moda la copii

Free image hosting powered by PostImage.org


Din cauza crizei economice, care s-a abatut si asupra Romaniei, specialistii in design vestimentar, ne recomanda stilul pt aceasta toamna:

APROAPE TOTUL LA VEDERE

Evitati incendiile la pompele de alimentare cu benzina!!

SHELL a constatat trei incidente în cursul carora telefoanele mobile au provocat incendii la pompele de benzina din statiile de carburanti :
În primul caz, telefonul era in portbagaj când soferul facea plinul; telefonul a sunat si incendiul care a urmat a distrus masina si pompa.
În al doilea caz, o persoana a raspuns la telefon în timp ce facea plinul si a fost arsa grav la fata când vaporii de benzina s-au inflamat.
În al treilea caz, o persoana a fost arsa grav la picior când vaporii de benzina s-au inflamat; telefonul, care era în buzunar, a început sa sune în timp ce facea plinul.
Tineti minte:

* Telefoanele mobile pot inflama benzina sau vaporii de benzina.
* Telefoanele mobile care au un led care se aprinde când functioneaza sau când suna, pot emite suficienta energie ca sa produca o scânteie.
Pe scurt, iata regulile pe care trebuie sa le respectati pentru totala siguranta la statiile de benzina:
1) Opriti motorul.
2) Nu fumati.
3) Nu folositi telefonul mobil, lasati-l în interiorul masinii sau închideti-l.
4) Nu urcati în masina în timp ce faceti plinul.
Bob Renkes de la Petroleum Equipment Institute a organizat o campanie al carei scop este constientizarea « electricitatii statice» care este la orignea incendiilor din statiile de carburanti. Aceasta campanie a anchetat 150 de cazuri.
Rezultatele sunt surprinzatoare:
1) Printre cele 150 de cazuri, aproape toate sunt legate de femei.

2) Aproape în toate cazurile, persoana s-a reîntors în masina în timp ce alimentau la pompa. O data plinul efectuat, persoana a iesit din masina pentru a pune furtunul pompei la loc, datorita electricitatii statice s-a declansat incendiul.
3) Majoritatea acestor persoane aveau încaltaminte cu talpa de cauciuc.
4) Majoritatea barbatilor nu se reîntorc niciodata în masina în timpul alimentarii. De aceea, foarte putini barbati sunt victime ale acestui tip de accident.
5) NU TREBUIE NICIODATA SA FOLOSESTI TELEFONUL MOBIL IN TIMP CE FACI PLINUL.
6) Vaporii de benzina sunt cei care declanseaza incendiul la contactul cu electricitatea statica.
7) În 29 cazuri de incendiu, persoana s-a reîntors în masina, apoi a iesit si a atins furtunul pompei de benzina în timpul alimentarii; marca si modelul masinii nu au nici o importanta. În unele cazuri, masina si statia de benzina au suferit daune majore si clientul a fost grav ranit.
8) 17 incendii au avut loc înainte, în timpul sau imediat ce busonul rezervorului de benzina a fost scos si persoana a început sa faca plinul.
M. Renkes subliniaza ca este important ca NICIODATA sa nu te întorci în masina în timp ce faci plinul.
Daca trebuie NEAPARAT sa te întorci în masina în timp ce faci plinul, asigura-te când iesi din masina, ca închizi portiera si ca atingi O PARTE METALICA A MASINII înainte de a scoate furtunul pompei de alimentare din rezervorul de benzina. În acest mod simplu, corpul nu va mai contine electricitate statica în momentul în care pui busonul rezervorului la loc.
Petroleum Equipment Institute, împreuna cu alte organisme încearca sa avertizeze publicul de acest pericol. Pentru mai multe informatii consultati http://www.pei.org. Clicati pe centrul ecranului în zona « Stop Static » (« Opriti electricitatea statica »).
ATENTIE : PE POMPELE DE ALIMENTARE DIN STATIILE DE CARBURANTI ESTE MARCAT INSEMNUL NU FOLOSTI TELEFONUL MOBIL IN TIMPUL ALIMENTARII (un desen cu un telefon barat) DAR NIMENI NU DA IMPORTANTA

Atentie!!!! Cititi acest pliant inainte de a accepta vaccinarea impotriva AH1/N1

It Helpdesk

CLIENTUL INTREABA : Acum un an am schimbat versiunea Logodnica 7.0 cu Nevasta 1.0 si am observat ca programul a lansat o optiune subita Bebelus1.0 care ocupa mult spatiu pe hard. In instructiuni nu era nimic mentionat. Pe de alta parte, Nevasta 1.0 se autoinstaleaza in toate celelalte programe si se lanseaza automat cand deschid alta aplicatie, impiedicandu-i executia. Aplicatii ca Bere-intre-prieteni 10.3 , Duminica-la-fotbal 5.0 nu mai functioneaza.Uneori apare un virus - Soacra 1.0 , care blocheza sistemul sau face ca Nevasta 1..0 sa se comporte total haotic. Nu reusesc sa dezinstalez acest program si devine insuportabil mai ales cand incerc sa lansez aplicatia Duminica-de-dragoste 3.0 .Se pare ca si alte fisiere sunt virusate. De ex.: c:/Sex__sambata_dimineata.exe nu mai functioneaza deloc. Am vrut sa revin la programul anterior Logodnica 7.0 dar procesul de dezinstalare al programului actual, Nevasta 1.0 mi se pare complicat iar riscurile pt. sistem sunt mari mai ales pt. Bebelus 1.0 care chiar imi place. Ma puteti ajuta? Un utilizator disperat. RASPUNS: Draga client,Nemultumirea Dvs. este frecventa printre utilizatori dar ea se datoreaza unei greseli primare de conceptie: Multi utilizatori trec de la orice versiune Logodnica X.0 la Nevasta 1.0 cu speranta falsa ca Nevasta 1.0 nu e decat un program de divertisment si utilitati. Dar e vorba de mult mai mult :Nevasta 1.0 e un Operating System complet creat ca sa controleze toate aplicatiile Dvs. E aproape imposibil sa dezinstalatiNevasta 1.0 si sa reveniti la Logodnica X.0 intrucat exista sisteme virusate care fac ca si acesta sa se comporte precum Nevasta 1...0 deci nu aveti nimic de castigat. Aceeasi problema si cu Soacra X.0 . Acesta e un program mai vechi din care deriva Nevasta 1.0 si comporta multe probleme de compatibilitate. Cu putin noroc, sfarseste prin a fi victima unui virus si dispare in cativa ani... Unii utilizatori au incercat sa formateze tot modulul si sa instaleze programul Iubita+Nevasta 2.0 dar asta le-a creat si mai mari probleme ( a se citi notita de prevenire " Pensie alimentara" si "Custodia copiilor "). Daca instalati Iubita 8.0 nu incercati sa treceti la Nevasta 2.0 pt ca problemele vor fi chiar mai mari decat cele cu Nevasta 1.0 . Chiar daca exista si versiuni Nevasta 3..0 si Nevasta 4.0 , acestea sunt rezervate specialistilor si avand un pret ridicat nu le recomandam. Daca sistemul cade, va recomandam Celibat 1.0 dar ideal e sa pastrati Nevasta 1.0 si sa invatati programul cat mai bine posibil intrucat e foarte sensibil la anumite comenzi si reactioneaza rau la erori de instalare. Asadar, orice eroare aparuta va fi considerata ca provenind din partea Dvs. si trebuie sa vi-o asumati. Va sfatuim sa activati aplicatiile C:/Scuze/Scuze.exe .Evitati utilizarea tastelor ESC si SUPPR care necesita ulterior C:/Scuze /flori.exe. Pentru o mai buna utilizare, va sfatuim sa cumparati si pack-ul Bijuterii 3.0 , Vacante 5.1 . Optiunile Da_draga_mea 2.7 si Ai_dreptate_iubire 4.5 sunt indispensabile. Nu instalati sub nici o forma Secretara_blonda_in_fusta_mini 2.0 , O_prietena 3.1 . Aceste programe sunt incompatibile cu Nevasta 1.0 si pot distruge sistemul. Functia c:/Sex__sambata_dimineata.exe se va activa odata cu c:/Colier_cu_diamante.exe .

Concurs de atentie

Un mosneag si o baba aveau un cucos pe care s-au hotarat sa-l vanda la piata. Baba i-a spus mosneagului sa-l vanda cu 20 lei .Mosneagul cand a ajuns in piata a gasit 2 baieti de la care a cerut 25 de lei .Se intele ca unul a dat 12.50 si unul 12.50. Mosneagul a bagat 20 lei in buzunar pentru baba(banii pe care i-a cerut baba),iar cu ceilalt 5 lei a intrat la crasma,dar nu a cheltuit decat 3 lei. Iesind de la crasma s-a italnit cu baietii care a aveau cocosul si le-au spus:mai baieti v-am luat prea mult pe cocos ,va dau cate un leu inapoi.Acum baietii nu mai daduse cate 12.50 de fiecare ci cate 11.50 de fiecare. Tinand cont ca 11.50 + 11.50 =23 + 3 lei pe care i-a baut mosneagul in crasma =26 lei. De unde iese 1 leu in plus ?

Aditivii alimentari

- Aditivii alimentari ocupa un loc de frunte pe lista neagra a dusmanilor sanatatii.
-Ce ar trebui sa stim despre ei?
- Prezenta aditivilor in alimentele de pe pietele romanesti reprezinta o adevarata crima la nivel national si ar trebui sa reactioneze toti cei care isi dau seama de asta, pana cand nu este prea tarziu. Sa luam de exemplu painea, despre care revista dumneavoastra a scris de curand. Se stie ca folosirea fainii albe, care prin procesul> de macinare a graului isi pierde toate substantele nutritive, duce la o saracire a painii in vitamine, minerale si fibre. Dar asta este nimic pe langa aditivii folositi la prepararea ei.
Sa luam numai cativa din asa-numitii "afanatori", substante sau combinatii de substante care elibereaza gaze ce contribuie la cresterea volumului aluatului:
> E-327 (lactatul de calciu) -> poate provoca dereglari gastrointestinale, in special la copii;
> E-341(fosfat dicalcic), sare minerala intalnita in roci si oase, produce tulburari digestive;
> E-554 (aluminosilicat de sodiu), provoaca dismorfisme> placentare in timpul sarcinii;
> E-541 (fosfat de aluminiu si sodiu bazic si acid) este> interzis in unele tari, dar este admis in Romania;
> E 110 (galben sunset FCF) se foloseste in panificatie si patiserie, la prepararea inghetatelor etc. si provoaca urticarie, tumori renale, indigestii, anorexie; s-a dovedit cancerigen in unele experiente pe animale; este interzis in unele tari, dar permis, din nefericire, in Romania;
> E 432 (polisorbat 20) este folosit in produse finite de patiserie; interzis in unele tari, admis in Romania;
> E> 282 (propionat de calciu), folosit in panificatie si> patiserie; provoaca eruptii cutanate si migrene.
- In calitatea dvs. de medic, va confruntati cu aceste simptome in mod direct. Puteti confirma nocivitatea aditivilor?
- Painea alba aditivata creste incidenta cancerului de tub digestiv (in special colon si rect), provoaca un dezechilibru plastic/energetic, adica induce o saracire in substante plastice (minerale, fosfolipide, aminoacizi, fibre) si creste aportul de calorii prin continutul excesiv in amidon. Persoanele care consuma paine alba sufera des de constipatie, dismicrobisme intestinale, au colonul iritabil si fac adesea colite de fermentatie. Painea alba este un factor care favorizeaza agravarea diabetului zaharat si creste incidenta alergiilor de origine alimentara prin aditivii pe care ii contine. "Orice suplimentare cu fier induce periculos cresterea incidentei cancerelor"
- Recent, Guvernul Romaniei a obligat procesatorii din panificatie sa adauge fier in paine. Cum comentati?
- Avem aici inca un adevarat atentat la sanatatea publica. Numeroase studii publicate in tratatele clasice si in revistele de specialitate (accesibile inclusiv pe internet) demonstreaza efectele periculoase ale acestei practici. Este o iluzie sa-si inchipuie cineva ca o alimentatie gresita (saracacioasa), specifica majoritatii populatiei noastre, se poate rezolva doar adaugand fier in paine. Pe de alta parte, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca fierul este un substrat nutritiv pentru celula neoplazica (canceroasa), deci orice suplimentare cu fier induce periculos cresterea incidentei cancerelor printre consumatori. Boala Alzheimer este corelata cu cresterea fierului in sange. O serie de boli se agraveaza: hemocromatoza, anemiile hemolitice, hemofiliile, retinopatiile, insuficienta cardiaca.
"Sarea iodata
- un fel de experiment de tip Auschwitz "
- Sa mai alegem un aliment compromis de pe raftul camarii: sarea, un alt exemplu de folosire irationala a aditivilor alimentari...
- Da, mai ales sarea alba extrafina, iodata pe deasupra, tot in urma unei hotarari de guvern. Sarea din bucatele noastre zilnice. Pentru o scurta informare, sarea este tratata cu urmatorii aditivi: E 535, adica ferocianura de sodiu, ca antiagregant; E536, ferocianura de potasiu, un aditiv interzis in Anglia , dar admis in Romania. Sarea astfel aditivata contine de 30 de ori mai putin magneziu decat sarea integrala. Pe de alta parte, sarea extrafina este mai bogata in sodiu, exact elementul implicat in decompensarea insuficientei cardiace. Consecintele folosirii sarii extrafine sunt dramatice: cresterea incidentei bolii cardiace ischemice, datorita deficientei de magneziu; accelerarea proceselor de ateroscleroza si decompensari ale insuficientei cardiace prin aportul de sodiu; toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu.
In acest timp, iodarea universala a sarii determina efecte adverse grave: hipertiroidie indusa in populatia cu functie normala; agravarea unei hipertiroidii preexistente; cresterea ratei cancerului tiroidian; cresterea volumului glandei tiroide. Afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei; cresterea incidentei bolilor alergice (inclusiv a socului anafilactic la iod - boala cu un procent inalt de mortalitate); hipotiroidie fetala, indusa in viata intrauterina la femeile care consuma sare iodata.
Merita mentionat si faptul ca iodarea universala a sarii nu se justifica, deoarece numarul de hipotiroidii este mic in Romania (cifrele oficiale oscileaza in jurul valorii de 12.000 cazuri). Consider, deci, ca a acorda intregii populatii a tarii numai un singur sortiment de sare - iodata - este un fel de experiment de tip Auschwitz .
La fel si in situatia zaharului rafinat, care este cancerigen si, dupa ultimele cercetari, este vinovat de afectiunile articulare.
"Guma de mestecat - boli alergice si retard intelectual"
- Ce se intampla cu produsele destinate copiilor?
- Toate dulciurile au aditivi nerecomandati copiilor, folositi ca indulcitori sau coloranti. Sa luam ca exemplu guma de mestecat - un produs de succes, printre tineri mai ales. Guma de mestecat este un "aliment" aproape in intregime artificial; numai guma (care de fapt nu se consuma), provine din cauciuc natural, in rest, toate ingredientele (in numar de 11-15) sunt de sinteza. Iata-le: > E 951 (aspartam) - este considerat de majoritatea> cercetatorilor unul din cele mai toxice E-uri. Este interzis> in unele tari, este admis in Romania. "Department of Health and> Human Services" raporteaza, in 1994, circa 70 de> simptome diferite provocate de aspartam (indulcitor):> migrene, spasme musculare,> eruptii cutanate, tahicardie, lentoare psihica, insomnie,> scaderea memoriei etc. > > E 954 (zaharina) - a fost fabricata pornindu-se de la> toluen; numeroase studii pe animale demonstreaza efectul> cancerigen al acesteia; > > E 210 (acid benzoic) - provoaca hiperactivitate la copii,> crize de astm bronsic, alergii. > > E 133 (albastru de briliant) - provoaca puternice reactii> alergice. > Folosirea in exces a gumei de> mestecat stimuleaza secretiile digestive (creste aciditatea,> activitatea clorohidropeptica) si daca acestea nu sunt> tamponate de alimente, se ajunge la gastrite hiperacide si> ulcer. De asemenea, E-urile din guma cresc incidenta bolilor> alergice, a tumorilor cerebrale, chiar a retardului> intelectual. Sunt de acord cu guma naturala de mestecat, asa> cum o folosesc chinezii si alte popoare orientale, o guma> bogata in> uleiuri esentiale de eucalipt, care are efect dezinfectant> asupra cavitatii bucale, dar nu cu guma comercializata la> noi. > "Cea mai grava situatie in> cazul > copiilor o reprezinta laptele praf"> > Dar cea mai grava situatie, in> cazul copiilor, este aceea a laptelui praf. Transformarea> laptelui integral, natural, in lapte praf, duce la o> saracire masiva in principii nutritive. De aceea,> producatorii de lapte praf incearca sa-l> "reimbogateasca", inclusiv cu aditivi: > > E 555 (silicat de aluminiu si potasiu) - studiile il> implica in declansarea si agravarea bolii Alzheimer; este> admis in Romania, interzis in alte tari; > > sulfat de cupru (piatra vanata cu care se stropeste vita de> vie). > Sunt mii de cazuri de copii bolnavi> care umbla de la un spital la altul, cu boli alergice grave,> de la simple alergii cutanate, pana la Edemul Quinque sau> chiar soc anafilactic. S-a dovedit ca, de fapt, copiii nu> mai fac> alergii> la un anume aliment, ci la substantele chimice cu care> este "imbogatit" alimentul respectiv, adica la> substantele chimice de sinteza din alimente. > "Codul nostru genetic are> inregistrate > doar alimentele naturale"> > - Situatia descrisa de> dumneavoastra pare dramatica. Ce ne ramane de facut? > - Oamenii trebuie sa stie ca> organismul nostru functioneaza ca un computer perfect si ca> avem in memoria lui codul genetic cu care ne-am nascut, cu> care ne-a lasat Dumnezeu. Acest cod genetic are inregistrate> doar alimentele naturale. El recunoaste, de exemplu, sucul> de lamaie si vitamina C, dar nu accepta vitamina C de> sinteza, artificiala, cu care sunt imbogatite asa-numitele> sucuri racoritoare. Din observatiile mele, peste 200 de> substante chimice straine codului nostru genetic intra> zilnic in corpul nostru. Este foarte periculos sa aduc in> organism nucleotide straine corpului meu (vitaminele de> sinteza - B6, PP, A, calciul, sulfatul de cupru, iodura de> potasiu, acidul folic si altele) pentru ca asa declansez> anticorpi, antinuclei, anticelule si apar bolile imune,> autoimune si> cancerele. Solutia este intoarcerea la natura, la hrana> naturala, neimbogatita chimic. > "Cel mai criminal aliment> este carnea de pasare"> > - Este foarte greu, mai ales> pentru oraseni, sa manance numai alimente naturale. Dati-ne> totusi cateva sfaturi pentru o dieta echilibrata, mai putin> nociva. Ce sa mancam? > - In primul rand, trebuie scoase> din alimentatie toate aceste alimente-otravuri de care am> vorbit, apoi facuta o selectie foarte severa a alimentelor> bune. Cel mai criminal aliment este carnea de pasare, atat> de recomandata in toate dietele. Si asta, pentru ca in> fermele noastre, pasarile sunt hranite cu concentrate,> proteine degradate, antibiotice si hormoni. (Nu intra in> aceasta categorie pasarile crescute cu graunte de cereale.)> > Este foarte bun pestele proaspat,> pestele salbatic, nu acela din crescatorii si nu congelat.> Este foarte buna carnea de berbecut si carnea de vita, cu> observatia sa fie vita crescuta la noi, in Romania, nu> importata. Cea mai buna> paine este aceea facuta in casa, cu faina de la tarani,> care n-a fost "imbogatita" cu cancerigenul fier si> cu alti aditivi si afanatori. In loc de ardei, rosii,> castraveti de sera, toate periculoase pentru ca sunt tratate> chimic, avem mai ales acum, primavara, leurda, untisorul,> stevia, urzicile si papadia, care nu numai ca ne hranesc,> dar ne si curata corpul de toxine. Branzeturile si lactatele> trebuie cumparate de la tarani sau de la producatori> ecologici care hranesc natural animalele, nu cu concentrate.> Atentie si la fructele si legumele modificate genetic.> Acestea afecteaza imunitatea si induc boli grave, cum ar fi> cancerul. Toti se agita acum in ceea ce priveste soia> modificata genetic. Vinovati sunt cei care au permis> aducerea in tara a acestor seminte. Cine sunt ei? Cine a> aprobat cultivarea ei? Acestia ar trebui sa plateasca. Eu> cred ca taranul simplu n-a avut de unde sa stie de asta.> Vinovatii se afla in ministere si ar trebui trasi la> raspundere. Guvernantii ar trebui convinsi sa puna mai> presus de interesele economice, sanatatea populatiei.

Instalarea şi configurarea Windows 2003 Server Standard Edition

1. Inseraţi CD-ul Windows Server 2003 CD în unitatea CD-ROM sau DVD-ROM. Boot-aţi calculatorul de pe CD
2. Pentru a specifica drivere adiţionale pentru controller-ul SCSI apăsaţi tasta S şi introduceţi discheta cu drivere.
3. Selectaţi Enter pentru a instala Windows Server 2003.
4. Apăsaţi tasta F8 pentru a accepta Licensing Agreement:
5. Apăsaţi tasta C pentru a crea prima partiţie pe server.
6. Specificaţi dimensiunea partiţiei (de exemplu 30,000 MB), şi apăsaţi Enter.
7. Porniţi instalarea pe această partiţie (restul partiţiilor vor fi create în Windows) apăsând Enter.
8. Formataţi partiţia cu sistemul de fişiere NTFS apăsând Enter.
9. Partiţia va fi formatată şi programul Setup va începe copierea fişierelor.
10. După copiere, calculatorul va restarta.
11. Va porni partea de Setup în mod grafic. Selectaţi Next la fereastra Regional and Language Options.
12. Introduceţi datele companiei în casetele Name şi Organization, şi selectaţi Next.
13. Introduceţi Product Key, şi selectaţi Next.
14. La fereastra Licensing Modes selectaţi Per Device sau Per User şi introduceţi numărul de CAL-uri achiziţionate, apoi selectaţi Next.
15. Introduceţi un nume pentru calculator şi parola pentru Administrator şi selectaţi Next.
16. Selectaţi setarea corectă pentru Time Zone (GMT +02.00 Bucharest), şi selectaţi Next.
17. La fereastra Networking Settings selectaţi Custom Settings, şi apoi selectaţi Next.
18. La fereastra Networking Components selectaţi TCP/IP şi apoi selectaţi Properties.
19. La fereastra TCP/IP Properties introduceţi adresa de IP, masca şi DNS Serverul corect. Selectaţi OK şi apoi Next.
20. La fereastra Workgroup or Computer Domain selectaţi No, this computer…, acceptaţi WORKGROUP, şi apoi selectaţi Next.
21. Windows 2003 Server va fi configurat şi calculatorul va restarta.
22. În fereastra de logon introduceţi contul Administrator şi parola şi apoi selectaţi OK. Specificaţi metoda pentru aplicarea patch-urilor care va fi folosită (SUS server sau Windows Update). Pentru scopul acestui document vom presupune ca se foloseşte Windows Update ca metodă de aplicare a patch-urilor.
23. Verificaţi Device Manager şi instalaţi drivere dacă sunt necesare. Folosiţi CD-ul cu drivere furnizat de producătorul serverului sau faceţi download la ultimele versiuni de drivere de pe site-ul producătorului.
24. Folosiţi Disk Manager pentru a crea celelalte partiţii
25. Verificaţi proprietăţile protocolului TCP/IP corespunzătoare plăcii de reţea locale.

Descrierea insulei Evia (Grecia)

Evia este o insula lunga de 175 km. şi lata de 6 pana la 45 km, paralela cu Grecia continentala. Ea este continuarea lantului muntos de pe partea continentala, din care fac parte Olimpul si muntele Athos. In punctul cel mai apropiat, cam la mijlocul ei, este legata de continent prin doua poduri. Ca marime, Evia este a doua insula a Greciei (dupa Creta) si a treia din estul Marii Mediteranee (dupa Cipru si Creta).
Desi este atat de mare, practic este necunoscuta de turismul strain. Aceasta se datoreaza faptului ca infrastructura de drumuri asfaltate s-a dezvoltat mult mai incet decat in celelalte parti ale Greciei.

Astazi insula este usor accesibila din diferite puncte:
• din partea de nord: trecand cu ferry-boat-ul, care pleaca spre insula din 3 porturi de pe continent - Glifa, Arkitsa, Agios Konstantinos.
• din partea de mijloc, la capitala insulei: Chalkida, trecand peste cele doua poduri, si la Eretria, trecand din portul Oropos
• din sud, trecand cu ferry-boat-ul din porturile Agia Marina, Rafina.

Evia este divizată în trei regiuni delimitate natural şi având caracteristici geomorfologice şi de ambient diferite (nord, central, sud).
Nordul insulei este puternic împădurit, dominat de vârful Pyxaria (1.341 m), cu un climat similar cu cel al peninsulei Pelion situată în nord, pe continent;
Centrul insulei este cea mai largă şi fertilă parte a Eviei, unde, la sud de muntele Dhirfis (1.745 m, cel mai înalt vârf al insulei) se întâlnesc câmpii relativ întinse; ambientul este asemănător cu cel al Beoţiei.
Sudul insulei este o zonă accentuat muntoasă având o climă cu influenţe maritime; este zona cea mai depărtată de continent. Are o populaţie dispersată şi un relief şi ambient asemănător celui al insulelor din nordul Cicladelor. In centru se afla muntele Ochi (1.394 m), care leagă centrul de sudul insulei. In sud se afla si cea mai îngustă parte a Eviei având o lăţime minimă de numai 6 km
Insula se remarcă prin natura variată, satele pitoreşti, apele cristaline şi munţii inalţi.
Este o insulă care aşteaptă sa fie descoperită!
ACCESIBILITATE
În zilele noastre insula este uşor accesibilă atât din partea de nord şi sud, cu ferry-boat-ul cât şi în partea de mijloc, la Chalkida, capitala insulei, printr-un pod modern, şi podul istoric, vechi. Există linii de autobuz din Salonic si din Atena şi linie ferată până la Chalkida.

INFRASTRUCTURA

Infrastrucura hotelieră

Vizitatorii au o mare varietate de posibilităţi de cazare: de la complexe mari hoteliere, până la camere de închiriat, bungalow-uri şi campinguri organizate. În partea de nord si de sud a insulei cazările sunt preponderent în vile si pensiuni, iar în partea centrală în complexe mai mari.

Infrastructura de drumuri si de comunicatii

Toată insula este străbătută de reţeaua rutieră asfaltată inter-regională şi de provincie. Conexiunea cu şoseaua naţională de circulaţie E75 se face în apropierea oraşului Chalkida. Deservirea transportului pe insulă se realizează prin reţeaua locală de autobuze (KTEL din autogara Chalkida). Reţeaua de căi ferate ajunge până în oraşul Chalkida.

ASEZĂRI

Toate aşezările insulei, chiar si cele montane, sunt uşor accesibile şi se află la mică distanţă de mal. Ele reprezintă locuri de popas care oferă sortimente culinare deosebite. Asezările montane sunt inconjurate de paduri bogate. Ele păstrează amprenta vieţii tradiţionale de pe aceste meleaguri.

BUCĂTĂRIA LOCALĂ

În Evia întâlnim tradiţii gastronomice specifice, majoritatea aduse de cei veniţi din Asia Mică. În restaurantele de pe malul mării vizitatorul poate alege dintr-o mare varietate de peşti şi fructe de mare. În zona de munte pot gusta mai ales produse din carne, vânat, mâncăruri la cuptor şi plăcinte tradiţionale (pites). Toate combinaţiile gastronomice sunt pregătite cu ulei de măsline, zarzavaturi şi fructe locale, plante aromatice ca izma si busuiocul.

MAREA SI PLĂJILE
Pe insula Evia există nenumărate plaji si golfuri sălbatice, practic necunoscute. Este practic imposibil de spus cu exactitate care este numărul acestora. Există o combinatie unică între ţărmul mării şi masivul muntos care se înalţă brusc, atât de aproape de mare. Diversitatea şi frumuseţea pejsajului taie respiraţia.

Malul de vest
Apele golfului Evian sunt aproape întodeauna liniştite, oferind vizitatorului posibilitatea de a înota pe tot parcursul vacanţei. Izvoarele de apă dulce se scurg pe sub nivelul mării în golf, din care cauză apa mării este răcoroasă şi mai puţin sărată decât cea de pe partea mării Egee. Pentru cei dornici de înot, pescuit şi relaxare pe malul mării, partea de vest este ideală.
Malul de est
Marea pe această parte este imprevizibilă. Aici suflă vânturile de nord -„meltemi”, mai ales în luna august. Este porţiunea ideală pentru cei ce se bucură de imaginea infinită a mării, nu sunt interesaţi de pescuit, şi cei ce se bucură de valuri.

MUNŢII
Pe insula Evia sunt multe trasee turistice naturale montane si semimontane. Aceste trasee traverseaza munţii, trec prin sate pitoreşti, întâlnesc izvoare, râuri şi parcuri naturale, păduri de cireşi, platani, stejari şi pini. Iubitorii de aventuri se pot antrena cu bicicletele montane sau făcând hipism pe drumurile liniştite din păduri, pe cărări practic izolate. Pe pantele naturale de escaladare se pot antrena iubitorii acestui sport. Căldura malului mării este dată uitării la umbra răcoritoare de pe traseele pitoreşti.

MĂNĂSTIRI
Mănăstirile istorice sunt demne de vizitat de amatorii de pelerinaje şi nu numai. Există pe insulă un număr total de 47 de mănăstiri noi şi vechi (nu funcţionează toate) şi 117 biserici cu fresce, toate sub autoritatea Mitropoliei din Chalkida. Nu este de mirare că acesta insulă este iubită de oameni care doresc linişte şi înnoire sufletească!

DISTRACŢII si INTERESE CULTURALE
Vizitatorii pot opta între excursii, plimbări, viaţă culturală şi ieşiri nocturne. Aşezările care ofera această varietate de posibilităţi sunt aproape una de alta. Pentru cei cu interes cultural, se organizează diverse activităţi cu participări chiar şi internaţionale (ex. “Festivalul Elymnia” din Limni, între 1-15 August, “Festivalul Cohilia”, organizat la teatrul de vară “Concert Theatre” din Spiada Limni, Festivalurile de vară din Rovies, din Edipso, etc. Pentru cei ce doresc sărbători cu specific religios au ocazia să participe la hramurile organizate la faimoasele biserici (de ex. hramul Sf. Ioan Rusul, din 27 Mai).
Situri archeologice de mare importanţă se găsesc la Eretria şi la Chalkida. În cadrul unei excursiilor de o zi se poate vizita Atena.
Pentru ce cu interese ecologice pădurea şi mica cascadă din Drimonas, din nordul Eviei, va oferi experienţe de neuitat. Mare interes reprezintă şi platanul de 2.500 ani din Evia de Nord (Prokopi) şi „Casele Dragonilor” de pe muntele Ohi, din sudul insulei.

SPORTURI

Vizitatorul Eviei de Nord poate opta între plimbări pe trasee semimontane, hipism, scufundări şi înot. Sporturile obişnuite maritime se pot practica doar în unele staţiuni din Evia centrală.

Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice 2009 Guvernul Romaniei

Legea Educatiei Nationale 2009 Guvernul Romaniei

Ultimile inventii tehnice si electronice Korea 2009

Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului bugetar 2009 Guvernul Romaniei

Ce-l invata nevasta pe un barbat??

Nevasta te invata despre fericire: sa te duci la ma-ta! Sigur se bucura cand te vede

Nevasta te invata despre punctualitate: nu ma interseaza cate beri ai baut, tu trebuia sa fii acasa

Nevasta te invata despre nudism: plec de aici si te las in curul gol

Nevasta te invata despre nulitate: tu fara mine esti un nimeni

Nevasta te invata despre creare: eu te-am facut barbat

Nevasta te invata despre dureri: nu am chef, ma doare capul

Nevasta te invata despre mobilitate: ce-ti fug ochii dupa curu lu' aia

Nevasta te invata despre otet: ce acra poate fi ma-ta!

Nevasta te invata despre ordine: m-am saturat sa tot adun dupa tine

Nevasta te invata despre botanica: nu mi-ai mai cumparat o floare de nici nu mai stiu cum arata

Nevasta te invata despre juramant: zi sa mori tu ca n-ai baut nimic?

Nevasta te invata despre geneza: inca nu s-o nascut ala care sa dea in mine

Nevasta te invata despre munca in exces: cam multe sedinte peste program ai tu.

Nevasta te invata despre greseli: a fost greseala mea ca ti-am facut toate poftele

Nevasta te invata despre transformare: cand te-am luat erai slab ca o aschie, acum esti gras ca un porc

Nevasta te invata despre ratiune: cand iti vine sa ma inseli, sa te gandesti bine la ce pierzi

Nevasta te invata despre dictie: vorbesti exact ca ma-ta

Nevasta te invata despre necesitate: trebuie sa aduci mai multi bani in casa

Nevasta te invata despre sarbatori: vezi ca vine ziua mea, poate nu-mi cumperi ceva frumos