Depouri SC Metrorex SA

DEPOUL CIUREL

Primul depoul al retei de metrou - Ciurel - se afla in apropierea fostelor Uzine Semanatoarea, precum si a STS-ului. Construit in totalitate in subteran, acest depou a beneficiat de o linie de legatura cu calea ferata, prin intermediul Garii Bucuresti Cotroceni. In prezent aceasta linie a fost dezafectata.

DEPOUL PRECIZIEI (MILITARI)

Situat in partea de vest a Capitalei, mai exact in cadrul Platformei Industrustriale Militari, acest depou este construit la suprafata, beneficiind de 2 iesiri din subteran. De asemenea, acest depou beneficiaza de o linie de legatura cu calea ferata. A fost dat in exploatare in luna august a anului 1983, impreuna cu Magistrala 3 de metrou. Supranumit si "cimitirul ivelor", din cauza ca aici au loc casarile ramelor tip IVA.

DEPOUL BERCENI (IMGB)

Situat in partea de sud a Capitalei, mai exact la marginea Municipiului Bucuresti in cartierul Berceni, Depoul IMGB, a fost dat in folosinta in luna Ianuarie a anului 1986, odata cu prima jumatate a Magistralei 2 de metrou care facea legatura intre Platforma IMGB si centrul orasului, mai precis intre statiile Depoul IMGB si Piata Unirii 2. Acest depou are suprafata cea mai mare dintre toate cele 4 depouri ale Metrorex, deoarece este situat atat suprateran cat si subteran. In acest moment este singurul depou care beneficiaza de o linie activa de legatura cu calea ferata.

DEPOUL PANTELIMON

Ultimul depou al Metrorex, a fost construit in marea majoritate in subteran,cu exceptia unui capat unde se afla o bucla de intoarcere a trenurilor, pe marginea lacului cu acelasi nume. Este singurul depou al metroului care nu beneficieaza de o linie de legatura cu calea ferata.

Sursa : http://metroubucuresti.webs.com/

Niciun comentariu: