Reguli de calatorie cu Metroul bucurestean

1. Este interzisa asteptarea trenului de metrou dincolo de banda de siguranta marcata la marginea peronului.

2. Calatorii care coboara din trenul de metrou au prioritate fata de cei care urca.

3. Sunt interzise urcarea si coborarea calatorilor in si din tren dupa anuntul de avertizare a inchiderii usilor. Metrorex nu va fi responsabila sub nici o forma de eventualele accidente produse datorita tentativei de trecere prin usile trenului dupa efectuarea anuntului de avertizare a inchiderii usilor.

4. Este interzisa sprijinirea calatorilor in timpul mersului trenului de usile de acces. Se recomanda sa se foloseasca in acest scop barele sau manerele de sprijin.

5. Nu se recomanda stationarea calatorilor in zona burdufurilor de comunicatie intre vagoane, acestea fiind destinate deplasarii in tren.

6. Este strict interzisa actionarea semnalului de alarma fara motiv. Orice abuz va fi pedepsit.

7. In cazul in care este sesizata functionarea anormala a vagonului sau o degajare de fum, se va actiona sistemul de alarma cu interfon si se vor astepta instructiunile personalului de conducere a trenului de metrou.

8. In cazul opririi trenului intre statii, calatorii trebuie sa astepte plecarea trenului sau recomandarile personalului de conducere a trenului.

9. Dupa oprirea trenului la peron, pentru deschiderea individuala a usilor de acces in cazul trenurilor echipate cu acest sistem, apasati butonul local de comanda amplasat in zona mediana a usii.

10. Urcarea si coborarea calatorilor care transporta carucioare pentru copii sau al calatorilor in scaune rulante se va face obligatoriu pe la prima usa in sensul de mers al trenului.

11. In cazul in care este observat un obiect suspect sau abandonat, calatorii sunt rugati sa alertele de urgenta personalul Metrorex sau orice agent de politie sau de paza, sa se indeparteze si sa nu atinga obiectul respectiv. Este ilegala introducerea oricarui obiect periculos in statiile sau trenurile de metrou.

12. In timpul cat se afla in incinta metroului calatorii sunt obligati sa aiba in posesie o legitimatie valabila de calatorie. Contravenientii vor fi sanctionati conform Legii nr. 150/2005.

Niciun comentariu: