Cum curat de praf un calculator?

· Caldura in exces accelereaza deteriorarea circuitelor delicate.Cele mai frecvente cauze ale supraincalzirii sunt praful si mizeria: coolere blocate care nu mai fac fata si nu pot disipa aerul cald de la CPU sau chiar un strat subtire de praf pot ridica temperatura componentelor.

· De obicei sistemele de calcul au nevoie de o curatenie periodica la interval de cateva luni.Folosete servetele speciale fara scame, putina solutie de curatat [cauta la magazinele de specialitate].

· Opreste PC-ul inainte sa incepi curatenia aplica putina solutie pe servetel si sterge cu grija

Curatenia in afara computerului

  • Sterge bine carcasa si curata orificiile de ventilatie.Poti folosi o pompa mica, insa cu atentie.
  • Pastreaza o tastatura curata.Intoarce-o invers si scutura toata mizeria din ea.Poti folosi aici cu atentie o pompa cu aer.Daca ai butoane blocate scoate-le usor cu 2 creioane si curata-le.
  • Sterge monitorul, curata orificiile ventilatie cu atentie sa nu dai praf in interior.Sterge ecranul cu un servetel fara scame si cu o solutie de sters monitorul.Intra in meniul monitorului si foloseste optiunea DEGAUSS pentru a inlatura interferentele magnetice.Pentru monitoare LCD exista in majoritatea magazinelor servetele si solutii special de curatat LCD si plasme.
  • Foloseste o solutie speciala de curat unitatea optica CD, DVD. Exista solutii de curatat lentila unitatii [Lens Cleaner]

Curatenia in interior

· Ai grija ca PC-ul sa fie oprit inainte sa incepi operatia.
Foloseste servetele antistatice.Poti folosi pompa cu aer la ventilatorul de la sursa si la coolerul de CPU.

· Daca computerul are mai mai mult de 4 ani sau daca placile de extensie introduse in placa de baza sunt foarte murdare scoate fiecare placa si curata-le cu o solutie pe baza de alcool izopropilic.Daca nu sunt prea murdare asigura-te ca sunt bine atasate la placa de baza.Verifica toate cablurile si conectorii din computer sa fie firm conectati.

· Daca PC-ul tau are mai mult de 4 ani localizeaza bateria CMOS de pe placa de baza.Se poate sa fie nevoie sa o schimbi In cazul in care ceasul computerului functioneaza frecvent incorect e un semn ca bateria CMOS trebuie inlocuita.

Niciun comentariu: