BLEACH’ N SMILE

Instrucţiuni de utilizare

Bleach’n Smile este un gel destinat utilizării exclusiv numai în cabinetul stomatologic.

Indicaţii:
  • Albirea dinţilor devitalizaţi;
  • Albirea dinţilor care prezintă coloraţii patologice, ca alternativă la coroane sau faţete
  • Tratamentul coloraţiilor dentare de origine medicamentoasă.

Contraindicaţii:
            Dentina deteriorata, margini defectuase ale obturaţiilor, pacienţi hipersensibili. O hipersensibilitate dentară uşoară poate fi observată la unii pacienţi în timpul tratamentului sau după, dar aceasta dispare în timp foarte scurt. În cazul unei senzaţii dureroase excesive survenită în timpul tratamentului, este necesară întreruperea tratamentului!

Prepararea
            Determinaţi culoarea dinţilor utilizând cheia de culori VITA. Pentru determinarea culorii, vă rugăm să amplasaţi nuanţele de culori, după indicaţiile următoare:
-          Amplasarea nuanţelor după indicele cromatic: A1, A2 ........................D3, D4.â
-          Amplasarea nuanţelor după indicele de luminozitate: B1 A1 B2 D2 A2 C1 C2 D3 A3 D4 B3 A3,5 B4 C3 A4 C4
-          B2 la B1 – creşterea valorii indicelui de 2;
-          A3 la A2 – creştera valorii indicelui de 4.
Curăţaţi dinţii pacientului cu Air – Flow sau cu o pastă de curăţat. Utilizaţi un retractor  labial. Asiguraţi protecţia gingiei (de exemplu cu o digă lichidă tip Bleach’n Smile Dental Dam sau o digă clasică). Evitaţi anestezierea pacientului. Gelul de albire Bleach’n Smile cât şi activatorul de corozive. Purtaţi mănuşi şi ochelari de protecţie în timpul utilizării! Evitaţi contactul cu ochii, pielea şi mucoasa.

Prepararea gelului pentru utilizare.
            Presaţi manual extremitatea rezervorului din plastic (conţine lichidul activator de culoare roşie). Adăugaţi picătură cu picătură lichidul activator din flaconul care conţine gelul pentru albire. Amestecaţi bine conţinutul timp de 1 minut cu ajutorul unei spatule din trusă, până la obţinerea unie tente roşii uniforme Gelul este gata pentru utilizare şi poate fi aplicat pe dinţi pentru albire, prin pensulare cu ajutorul unei spatule din trusă. Trebuie evitată prepararea de doze parţiale dar întotdeauna flaconul complet. În caz contrar se pot produce decolorări sau albiri insuficiente.

Modul de lucru
            Gelul se aplică pe suprafaţa vestibulară a dinţilor în grosime de 1-2 mm. Pentru intensificarea efectului gelului se poate utiliza o lampă cu plasmă de tip uzual. În acest caz, pacientul şi medicul trebuie să poarte ochelari de protecţie.
            Urmăriţi indicaţiile furnizate de fabricantul lămpii.
            Evitaţi supraîncălzirea!
După circa 10 minute, îndepărtaţi gelul şi reziduurile. Dacă efectul de albire nu a fost suficient, procesul poate fi reluat încă de 2 ori până la obţinerea efectului dorit. Asiguraţi-vă în prealabil că protecţia gingiei este suficientă.
            Alegeţi din nou culoarea dinţilor.
REMARCĂ: Obturaţiile din compozit foto sau alte restaurări din ceramică sau metalul nu sunt albite. Obturaţiile trebuie înlocuite după două săptămâni de la tratamentul de albire.
            Dinţi devitalizaţi
Gelul poate fi aplicat şi într-o cavitate cu acces lingual. Umpleţi cu gel o seringă de unică folosinţă şi aplicaţi cu o canulă.

            Finalizare
După ultimul proces de albire, aspiraţi gelul, eliminaţi reziduurile apoi spălaţi cu apă. Nu uscaţi decât suprafţa dentară şi lustruiţi cu grijă cu ajutorul unei paste. În sfârşit, o remineralizare cu ajutorul unei soluţii fluorice sau cu un gel fluorant este necesară. Aplicarea fluorului este indicată şi în cazul apariţiei durerii în cazul apariţiei durerii în urma unei sensibilităţi. După tratament, pacientul nu poate fuma, mânca sau bea timp de 1 oră. Evitaţi substanţele puternic pigmentate (vin roşu) timp de câteva zile de la terminarea tratamentului.

Depozitare / Stocare
Bleach’n Smile trebuie utilizat până la data expirării. Utilizarea lui peste acea dată, nu garantează o albire suficientă. Produsul deja amestecat (gel+activator) trebuie utilizat în acea zi sau cel târziu în ziua următoare.
depozitaţi produsul în frigider (3-9˚C).
Produsul conţine peroxid de hidrogen de 35% (apă oxigenată), nitrat de potasiu, florură de sodiu şi glicoli. În caz de alergie sau de intoleranţă la una din substanţe, trebuie să renunţaţi la utilizarea produsului.

Niciun comentariu: