RESVERATROL este o minune a Cerului

- Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vișiniu spre negru (dar nu numai) :
dude NEGRE, cireșe NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar și albi), mure NEGRE, corcodușe NEGRE, coacăzeNEGRE, prunele închise la culoare, AFINE,

varza roșie, ceapa roșie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune.

Ultimele 3 sunt varietățile de legume și fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conțin totuși Resveratrol într-o cantitate mică !

- Resveratrol există într-o cantitate de 50-100 mg / g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate

1- Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) și a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii și una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate)

2- Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi metastazarea celulelor maligne. Acest lucru mai știe să-l facă genisteina și daidzaina din SOIA (altă minune de plantă), acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in și sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă)

3- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii

4- Este SINGURUL anti-oxidant care acționează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevității”) având capacitatea de a crește durata și calitatea vieții

5- Are și efect de potențator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele și vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!!

6- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc

7- Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului

8- ¯ nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor

9- Este un vasodilatator arterial

10- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic

11- Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic

12- Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice (inhibând eliberarea Histaminei),antibacteriene şiantiinflamatoare

13- elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât și în piele (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea

14- Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii

15- potenţial terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative

16- toleranța la efort, performanțele fizice și psihice

17- durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15-30%)

18-Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică :

a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind și combătând eficient osteoporoza

b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi

c) Combate tulburările de climacteriu

d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice

e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer

f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viață a acestora + se opun apoptozei (morții) acestora !

g) Crește eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa și riscul de a dezvolta gută sau litiază urică

h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului etc.

Alte surse de fitoestrogeni : spirulina, soia, frunzele de păpădie și de pătrunjel, salata (lăptuca), granulele de polen, seminţele de mărar, grape-fruit- ul roşu

Resveratrolul se comportă și ca un hormon fito-estrogen, dar NU prezintă nici unul dintre efectele nu întotdeauna de dorit, sau ”adverse” ale estrogenului natural (adică cel produs de organism).

Niciun comentariu: