Safe mode in Windows Xp professional

Safe Mode este un mod de diagnosticare cu o configuratie minima si drivere generice. 
- In Safe Mode un sistem de operare va avea o funcţionalitate redusă, dar sarcina de a rezolva probleme va fi mai ușoară pentru că majoritatea componentelor (servicii, drivere, programe, etc) care nu sunt critice sistemului, nu vor fi incarcate. 
- Safe Mode oferă acces catre utilitare și programe pentru diagnosticare, oferind utilizatorului posibilitatea de a rezolva probleme ce previn sistemul de operare să funcţioneze corect. Safe Mode este intenţionat ca un mod de intreţinere si nu un mod de funcţionare. 
Pentru utilizarea unei opţiuni de încărcare sigură, urmaţi paşii: 
- Reporniţi computerul şi începeţi să apăsaţi tasta F8 de pe tastatură. Pe un computer configurat pentru a încărca mai multe sisteme de operare, tasta F8 se poate apăsa atunci când este afişat meniul de încărcare Boot Menu. 
- Selectaţi o opţiune când este afişat meniul Windows Advanced Options, apoi apăsaţi ENTER. 
- Când este afişat din nou meniul Boot şi sunt afişate cuvintele Safe Mode în albastru, selectaţi instalarea pe care doriţi să porniţi, apoi apăsaţi ENTER. 
Inainte de logo-ul Windows, incepeți să apasați tasta F8 în mod repetat la un interval de 1s. 
Daca ați procedat corect următorul ecran va prezenta Windows Advanced Options Menu (opțiuni enumerate în continuare) 
Descrierea opţiunilor de încărcare sigură: 
Safe Mode 
Această opţiune utilizează un set minim de drivere şi de servicii pentru pornirea Windows. 
Safe Mode with Networking 
Această opţiune utilizează un set minim de servicii şi de drivere de dispozitiv pentru pornirea Windows împreună cu driverele necesare pentru încărcarea serviciilor de reţea. 
Safe Mode with Command Prompt 
Această opţiune este identică cu opţiunea Safe mode, cu excepţia faptului că se porneşte Cmd.exe în loc de Windows Explorer. 
Enable VGA Mode 
Această opţiune porneşte Windows în modul 640 x 480 prin utilizarea driverului video curent (nu Vga.sys). Acest mod este util dacă ecranul este configurat pentru o setare pe care monitorul nu o poate afişa. 
Notă Opţiunile Safe mode şi Safe mode with Networking încarcă driverul Vga.sys. 
Last Known Good Configuration 
Această opţiune porneşte Windows prin utilizarea celei mai bune configuraţii anterioare. 
Directory Service Restore Mode 
Acest mod este valid doar pentru controlerele de domeniu Windows. Acest mod efectuează repararea serviciilor de director. 
Debugging Mode 
Această opţiune activează modul depanare în Windows. Informaţiile de depanare pot fi trimise printr-un cablu serial la un alt computer pe care se execută un program de depanare. Acest mod este configurat pentru utilizarea COM2. 
Enable Boot Logging 
Această opţiune activează înregistrarea în jurnal când computerul este pornit cu oricare dintre opţiunile de tip Safe Boot în afară de Last Known Good Configuration. Textul jurnalului asociat cu încărcarea sistemului se înregistrează în fişierul text Ntblog.txt din folderul %SystemRoot%. 
Start Windows Normally 
Această opţiune porneşte Windows în modul normal. 
Reboot 
Această opţiune reporneşte computerul. 
Return to OS Choices Menu 
Pe un computer configurat pentru pornirea cu mai multe sisteme de operare, această opţiune efectuează revenirea la meniul Boot.

Niciun comentariu: