Comenzi tastatura

 1. F1: Pornire Ajutor Windows
 2. F10: Activarea opţiunilor din bara de meniu
 3. SHIFT+F10 Deschiderea unui meniu de comenzi rapide pentru elementul selectat (este echivalent cu clic cu butonul din dreapta pe un obiect)
 4. CTRL+ESC: Deschiderea meniului Start (se utilizează tastele SĂGEATĂ pentru a selecta un element)
 5. CTRL+ESC sau ESC: Selectarea butonului Start (se apasă TAB pentru a selecta bara de activităţi sau se apasă SHIFT+F10 pentru un meniu contextual)
 6. CTRL+SHIFT+ESC: Deschide Manager activități Windows
 7. ALT+SĂGEATĂ ÎN JOS: Deschiderea unei casete listă verticale
 8. ALT+TAB: Comutare la alt program în execuţie (se ţine apăsată tasta ALT, apoi se apasă tasta TAB pentru a vizualiza fereastra de comutare activităţi)
 9. SHIFT: Prin apăsarea şi menţinerea apăsată a tastei SHIFT în timp ce se introduce un CD-ROM se evită caracteristica de executare automată
 10. ALT+BARĂ DE SPAŢIU: Afişarea meniului Sistem al ferestrei principale (din meniul Sistem se poate restaura, deplasa, redimensiona, minimiza, maximiza sau închide fereastra)
 11. ALT+- (ALT+cratimă): Afişarea meniului Sistem al ferestrei fiu a interfeţei pentru documente multiple (MDI) (din meniul Sistem al ferestrei MDI se poate restaura, deplasa, redimensiona, minimiza, maximiza sau închide fereastra fiu)
 12. CTRL+TAB: Comutare la următoarea fereastră fiu a programului interfaţă pentru documente multiple (MDI)
 13. ALT+literă subliniată din meniu: Deschiderea meniului
 14. ALT+F4: Închiderea ferestrei curente
 15. CTRL+F4: Închiderea ferestrei curente de interfaţă pentru documente multiple (MDI)
 16. ALT+F6: Comutare între mai multe ferestre din acelaşi program (de exemplu, atunci când este afişată caseta de dialog Notepad Căutare, ALT+F6 comută între caseta de dialog Căutare şi fereastra principală Notepad)

Niciun comentariu: