Role-urile care se pot instala pe Windows Server 2008 si explicarea lor

Să ne uităm la diferitele roluri şi caracteristici, care se pot instala pe Windows Server 2008.

Servicii de Active Directory Certificate (AD CS). AD CS servicii rol instala pe un număr de sisteme de operare, inclusiv Windows Server 2008, Windows Server 2003, şi Windows 2000 Server. Natural cât mai punerea în aplicare a AD CS este posibilă numai pe Windows Server 2008. Aveţi posibilitatea să implementaţi AD CS ca o certificare standalone singur autoritate (CA), sau puteţi implementa mai multe servere şi configuraţi-le ca root, politică, şi certificat de autorităţile emitente.

Servicii de domeniu Active Directory (AD DS). Acesta este rolul în Windows Server 2008 sistem de operare care stochează informaţii despre utilizatori, computere, şi resursele pe o reţea. AD DS este, de asemenea, utilizat pentru cererile de directori, cum ar fi Microsoft Exchange Server. AD stochează, de asemenea, toate informaţiile necesare pentru politica de grup.

Servicii de Active Directory Federation (AD FS). AD FS foloseşte o tehnologie care permite utilizatorilor pe durata de viaţă de o sesiune online, de a partaja în mod singur identitatea digitală şi drepturile, sau revendicări dincolo de graniţele de securitate şi de întreprindere. Acest Rol a fost introdus şi susţinut pe toate sistemele de operare de la Microsoft Windows Server 2003 R2-prevede Web Single Sign-On (SSO), servicii, pentru a permite unui utilizator să acceseze mai multe legaturi de aplicaţii Web.

Active Directory Lightweight Directory Services (AD LDS). Acest serviciu este ideal dacă sunt necesare pentru susţinerea director-aplicaţii activate. LDS AD este o Lightweight Directory Access Protocol (LDAP), serviciu de director conforme.

Active Directory Rights Management Services (AD RMS). Acest serviciu sporeşte strategia unei organizaţii de securitate prin protejarea informaţiilor prin utilizarea unei politici persistente.

Rolul Application Server. Acest rol sprijină desfăşurarea şi exploatarea personalizata de aplicatii business care sunt construite cu Microsoft. NET Framework. Aplicaţia Role Server vă permite să alegeţi servicii pentru aplicaţii care necesită COM +, Message Queuing,Servicii de Web, şi distribuie Tranzacţii coordonate.

DHCP si DNS.Aceste doua roluri sunt critice pentru fiecare retea. Acestea susţin integrarea Active Directory şi suport IPv6.

Fax Server rol. Serverul de fax vă permite să setaţi un serviciu pentru a trimite şi primi faxuri peste tot la dvs. in reţea. Rolul creează un server de fax şi instalează Fax Service Manager şi serviciul de fax pe server.

File Server rol. Acest rol vă permite să setaţi toti biţii, clopotele, şi fluiere care vin cu un Windows server de fişiere. Acest rol, de asemenea, vă permite să instalaţi Share şi Storage Management, distribuite File System (DFS), File Server Resource Manager cerere pentru gestionarea fişier servere, Servicii pentru Network File System (NFS), File Services Windows, care includ chestii de genul: File Replication Service (FRS),etc.

Politica de reţea şi servicii de acces. Aceasta oferă conectivitate de reţea următoarele soluţii: Network Access Protection (NAP), client de sănătate politică crearea, punerea în aplicare, şi tehnologia de decontaminare; acces securizat si fara fir (802.1X), fără fir puncte de acces, solutii de acces de la distanta, (VPN), reţea virtuală privată de servicii.

Print Management rol. Servicii de imprimare oferă o singură interfaţă care se utilizează pentru gestiona mai multe imprimante şi servere de imprimare în reţea.

Terminal Services rol. Acest serviciu oferă tehnologii care permit utilizatorilor să acceseze programe bazate pe Windows care sunt instalate pe un server terminal. Utilizatorii pot executa aplicaţii la distanţă (ei ruland pe serverul de la distanţă) sau pot accesa pe deplin pentru Windows desktop pe server ţintă.

■ Descriere Universal, Discovery, şi Integrare (UDDI). UDDI Services furnizează capacităţilor de schimb de informaţii despre serviciile Web. UDDI este folosit pe intranet, dintre entităţile care participă la un extranet, sau pe Internet.

Web Server rol. Acest rol oferă IIS 7.0, serverul Web, ASP.NET, si Windows Communication Foundation (WCF).

■Windows Deployment Services. Aceste servicii sunt folosite pentru desfăşurarea de computere noi în mediul cu organizaţii mari.

Niciun comentariu: