Uneltele necesare unui administrator de retea pe platforma windows


Microsoft Network Monitor

Microsoft Network Monitor este o aplicatie care analizeaza protocolul de reţea si care vă permite să surprindeţi, vizualizati, si analizati traficul în reţea. Versiunea 3.3 a Network Monitor este disponibil în 32 – si 64-bit.Descarca-l acum.

Microsoft Baseline Security Analyzer

Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA) este un instrument simplu de utilizat proiectat pentru a ajuta administratorii de întreprinderi mici şi mijlocii sa se asigure că computerele lor bazate pe Windows sunt sigure. Aveţi posibilitatea să utilizaţi MBSA pentru a determina starea de securitate a computerelor dumneavoastră, în conformitate cu recomandările de securitate Microsoft. MBSA oferă, de asemenea solutii de remediere specifice si de orientare pentru probleme de securitate, detecteaza, configurarile gresite şi lipsa de actualizări de securitate.
La momentul in care am scris acest articol, versiunea curentă a fost MBSA 2.1. Această versiune este disponibilă în 32-bit si 64-bit, dar nu se instalează pe Windows 7. O noua versiune care suportă Windows 7 urmează să fie lansat cândva în viitor. Aveţi posibilitatea de a descărca versiunea curentă şi de a obţine informaţii cu privire la o versiune pentru Windows 7 la microsoft.com / mbsa /.

Instrumentul de diagnosticare Microsoft IPsec

Instrumentul de diagnosticare Microsoft IPsec ajută administratorii de reţea de depaneze reţeaua de erori, concentrându-se în principal pe erorile de securitate Internet Protocol (IPsec). Aplicatia de control  pentru problemele de reţea se instaleaza pe o maşina gazdă şi, în cazul în care constată orice probleme, acesta sugerează remedierea lor. Instrumentul, colectează informaţii despre politica IPsec privind sistemul si interpreteaza jurnalele log IPsec pentru a încerca să stabilească ce eroare s-a produs. Instrumentul prevede, de asemenea colectarea de informatii pentru reţeaua virtuală privată (VPN), conexiuni, Network Acces Protection (NAP) client, Firewall-ul Windows, actualizarile Grup Policy, şi retele wireless precum şi evenimentele de sistem. Raportul de diagnosticare generat de instrument este derivat din jurnalele log colectate de instrument în timpul fazei sale de analiză. Descarca-l acum.

Windows Sysinternals Suite

Windows Sysinternals Suite este un set de instrumente avansate pentru depanarea problemelor aparute pe computerele cu sistemde operare Windows. Aceste instrumente au fost iniţial dezvoltat de Winternals SoftwareLP, pe care Microsoft la cumparat în 2006. Unele dintre instrumente utile şi incluse în această suită sunt:
• Autoruns Acest instrument vă permite să vedeţi ce programe sunt configurate la pornire.
• BgInfo Acest instrument genereaza background pentru spatial de lucru care include informaţii importante despre sistem, inclusiv adresele IP, numele de calculator, reţea, şi altele.
• Proces Explorer Acest instrument vă permite să aflati ce fişiere, chei de registrii, şi alte obiecte pe care procesele le-au deschis, ce biblioteci de legături dinamice (DLL-uri) s-au încărcat, si altele.
• Monitorizarea Proceselor acest instrument vă permite să monitorizati activitatea in timp real a sistemului de fişiere, registrii, procese, şi DLL.
• PsTools Acest set de instrumente de linie de comandă pot fi folosite pentru listarea proceselor care ruleaza pe computere locale sau din retea, procesele din retea, de repornire a calculatoarelor, de dumping a jurnalelor de evenimente log, şi efectuarea de alte sarcini.
• RootkitRevealer Acest instrument vă permite să scanaţi sistemul dvs. de malware.
• ShellRunas Acest instrument vă permite să lansati programe ca un alt utilizator folosind un context de intrare shell în meniu.
• TCPView Acest instrument vă permite să vizualizaţi conexiunile de retea active pe calculator în timp real.

Niciun comentariu: