Ce sa nu faci intr-o benzinarie!!!

  • Dacă nu găseşti o pompă liberă pe partea ta, nu-i nimic. Trage pe partea opusă şi trage furtunul ăla pe după maşină, cu forţă. Se ştie că furtunurile alea au 30 de metri lungime, special pentru cazuri d-astea de urgenţă maximă. Sau poate-ţi iei Dacia 1300 cu buşonul în spate, lângă număr şi-ai scăpat de orice problemă.
  • După ce-ai alimentat, dacă vezi că-i coadă, abia atunci apucă-te şi spală-ţi geamurile cu peria. Sub nicio formă să nu le speli cât se alimentează automat. Stai tot timpul cu ochii pe afişaj. Se ştie că te fură ăştia la preţ, dar cu tine nu le merge.
  • MiniMarket-urile alea sunt acolo special pentru tine. Drept urmare, poţi să-ţi faci chiar şi piaţa, să-ţi iei o cafeluţă şi eventual o brioşă. Proştii ăia pot să aştepte că doar n-o s-o muţi tu pentru atâta lucru.
  • Dacă tocmai ţi-ai luat permisul şi-ai pus mâna pe o maşină, prima dată când alimentezi nu e nevoie să fii pregatit(ă) şi să ştii dinainte pe ce parte e buşonul, cum se deschide şi cum funcţionează o pompă. Trebuie doar să pui mâinile în şold în faţa pompei şi ai să vezi imediat câţiva şoferi binevoitori ce se vor oferi să te ajute.
  • Niciodată să nu alimentezi de mai mult de 50 RON. Se ştie că benzina se consumă mai repede când e mai multă, şi nu vrem asta să se întâmple. E suficient că vii o dată la trei zile. Măcar aşa speli şi tu geamurile mai des.
  • Dacă ai Dacia 1300, când faci plinul, neapărat trebuie să ridici şi capota maşinii, să mai învârţi de un şurub sau să sufli în jigler. Altfel nu porneşte şi nu merge cum trebuie. Ştii tu, că doar ai făcut asta de sute de ori.
  • Când intri să plăteşti, niciodată să nu reţii numărul pompei de la care ai alimentat. Angajaţii benzinăriei au un sistem anume prin care află ce-ai făcut. Dacă ţi se spune că n-au de unde să ştie, întâi insistă. Apoi mergi înapoi şi citeşte numărul de pe panou. Mulţimea din spatele tău de la coadă îţi va zâmbi recunoscătoare.
  • Fiecare benzinărie are în spate câte un atelier de mecanică. Drept urmare nu ezita să le adresezi angajaţilor întrebări din mecanica auto. Ei sunt pregătiţi temeinic în acest domeniu şi te vor ajuta cu plăcere.

Niciun comentariu: