Calcul greutate volumetrica colete

Este posibil ca uneori să aveţi de expediat un colet de dimensiuni mari, nu foarte greu, dar pentru care greutatea volumetrică depăşeşte masa acestuia. În astfel de situaţii, costul transportului se calculează raportat la volumul coletului. Greutatea volumetrică sau greutatea dimensională (Dim) se utilizează pentru a calcula costul transportului. Tariful de transport se calculează în raport cu cea mai mare greutate rezultată dintre greutatea fizică şi greutatea volumetrică.
Transport rutier: Pentru a calcula greutatea volumetrică a coletului dumneavoastră înmulţiţi lungimea x lăţimea x înălţimea coletului şi împărţiţi rezultatul la 4000 (mărimi exprimate în centimetri).
Transport aerian: Pentru a calcula greutatea volumetrică a coletului dumneavoastră înmulţiţi lungimea x lăţimea x înălţimea coletului şi împărţiţi rezultatul la 6000 (mărimi exprimate în centimetri).
Exemplu (export pe cale aeriană): presupunem că greutatea fizică a coletului este de 10 kg, însa greutatea volumetrică este:
(50cm x 50cm x 30cm) / 6.000 = 12.5kg
În acest exemplu greutatea volumetrică de 12.5 kg este mai mare decât greutatea fizică şi aceasta va fi luată în considerare la calculul tarifului de transport.Vă recomandăm să calculaţi greutatea volumetrică pentru fiecare expediere şi să o comparaţi cu greutatea fizică. Cea mai mare greutate dintre cele două se utilizează pentru a calcula tariful de transport.

Niciun comentariu: