Prepararea sosurilor si a fripturilor

- In toate sosurile din rosii sau pasta de rosii se pune o lingurita de zahar pentru a avea un gust bun
- Compotul din mere va avea un gust rafinat daca adaugati in sirop si scortisoara
- Inainte de a fi servita, in orice fel de mincare, adaugati 2-3 cuburi mici de unt
- Aduceti friptura la gratar pe platou, asezind pe fiecare portie un cub de unt, tavalit in patrunjel verde tocat foarte fin
- Nu puneti niciodata pasta sau suc de rosii in mincaruri decit atunci cind carnea este bine fiarta
- O bucata de carne pentru fripturi, care nu se pregateste imediat, se unge cu putin ulei crud pentru a ramine proaspata
- Linga tava din cuptor in care pregatiti o friptura asezati o canita din tabla cu apa; aburii vor face ca friptura sa nu se arda, sa se coaca bine la mijloc si sa se rumeneasca frumos
- Puneti o lingurita rasa de sare si 2-3 lingurite de ulei in apa in care fierbeti paste fainoase si acestea nu se vor lipi
- Adaugati peste usturoiul fiert 3 linguri de ulei si amestecati continuu, ca la o maioneza. Completati apoi cu putina apa rece si patrunjel verde; mujdeiul va fi astfel mai bine suportat de organism
- Cind pregatiti budinci din orez, paste, gris, pentru ca acestea sa nu se prinda de tava, ardeti in vas 2-3 linguri de zahar, imbracati-l, apoi puneti pastele
- Preparatele in care folositi orez vor fi mai rafinate, vor avea gust mai bun daca orezul il veti adauga deja fiert pe jumatate
- Cind luati supa de pe foc, puneti 2-3 felii subtiri de telina si verdeata tocata fin; acoperiti vasul cu capacul, veti constata o parfumare deosebita
- Cind folositi unt la ornarea unui preparat, acesta se inmoaie numai pe baie de aburi; asezat in tigaie, pe flacara, untul isi schimba calitatea si culoarea
- Cind pregatiti un aluat ce trebuie intins in foi subtiri, pentru elasticitatea lui adaugati la framintat, la fiecare kilogram de faina, o lingurita de sare si 2 lingurite de otet.

Niciun comentariu: