Trucuri culinare

- Intr-o supa de legume pasata, adaugati 2 oua, faina, pina obtineti un aluat potrivit de dens, 2 linguri de smintina si putina sare. Puneti mai mult ulei in tigaie, luati cu lingura din acest aluat si pregatiti friganele. Le serviti ca atare sau la masa in loc de piine.
- Aveti nevoie de sos la salata de cruditati? Daca nu aveti maioneza,pregatiti-l din: sardina in ulei (din cutie) bine frecata pina devine o pasta, pe care o diluati cu 3-4 lingurite de iaurt. Decorati salata si puneti putin piper.
- Puneti in piureul de cartofi 2 linguri de smintina (de caimac, chiar) si 1 albus batut spuma. Gustul va fi deosebit, piureul mai pufos.
 - Pastrati cojile de lamiie. Daca s-au uscat, puneti-le 2 ore in apa si frecati cu ele platoul de Jena in care aduceti la masa un preparat cu peste (plachie, prajit, fript, rasol). Gustul preparatului va fi deosebit de placut.
 - Cind pregatiti o salata de fructe, fie ele chiar din conserve, puneti fructele in castron si in siropul de zahar, stoarceti zeama de la o jumatate de lamiie. Turnati siropul peste fructe cu 5 minute inainte de a servi salata.

Niciun comentariu: