Acesta este poporul elen!

- Acesta este poporul elen! Isi iubeste valorile nationale si mai ales este un popor luptator .Oare romanii cand vor putea sa danseze calusarii in Piata Centrala din Targu Mures? Sa vada vecinii nostri  ca natie existam!



Glosar termeni Wordpress

Anchor text – Textul in jurul caruia e pus un link. In optimizare anchor textul are un rol critic, pentru ca prin el se transfera puterea pe keyword si relevanta de la un site la altul.
BlackHat SEO – Se refera la o strategie de optimizare, sau o persoana care foloseste metode neortodoxe pentru a-si aduce site-ul sus in motoarele de cautare. Spam-ul, creearea de continut generat automat, generarea de linkuri inbound automata sau keyword stuffing sunt cateva exemple clasice de Blackhat SEO. Denumirea vine din filmele Hollywoodiene vechi, unde eroul negativ avea intodeauna o palarie neagra.
CTR – Clickthrough Rate, sau rata cu care un user uman va da click pe un link, o reclama, o poza, un rezultat in SERP, etc. De exemplu, daca 5 din 100 de useri care intra la tine pe blog dau click pe reclama AdSense, zicem ca ea are un CTR de 5%.
Feed – Un sistem informatic bazat pe continut, cum e un blog sau o revista online folosesc canale online (feed-uri) la care cititorii se pot abona pentru a primi continutul nou in momentul in care apare acesta. Un feed poate fi de doua feluri: Feed RSS sau Feed XML, dar majoritatea softurilor care prelucreaza feed-uri (feed readers) folosesc ambele formate.
GoogleBot – Robotul (sau crawlerul) folosit de Google pentru a indexa siteurile de pe web.
IBL – inbound link, sau link care vine catre site-ul tau de pe alt site.
Keyword – Cuvant cheie. De obicei cand vorbim de cuvant cheie ca termen de optimizare folosim “keyword” iar cand ne referim la cuvantul cheie cautat intr-un motor folosim “query”.
Link Juice – Sau link authority, se refera la cat de mult din puterea unui site se transmite printr-un link. In alte cazuri, se foloseste pentru a defini totalul puterii retelei de linkuri ale unui site.
Long tail – In SEO, conceptul de long tail se aplica pe keyworduri. Keywordurile long tail sunt cuvinte cu cautari putine, foarte specifice, dar care au o competitie redusa. Un blog va primi o parte mare din trafic prin keyworduri long tail, datorita structurii posturilor.
Nisa – un subiect, un domeniu sau o piata foarte specifica. In blogging, ne referim la un blog care ataca un subiect specific ca la un blog de nisa.
Nofollow – un atribut folosit pe linkuri, pentru a opri transmiterea de link juice si PageRank.
OBL – outbound link, sau link care pleaca de pe site-ul tau catre alt site. Mai sunt numite si linkuri externe sau linkuri outgoing.
Plugin – un plugin e un modul care se poate atasa pe o platforma informationala, in cazul nostru Wordpress, producand de obicei un efect foarte specific.
PR – PageRank, algoritmul de clasificare a siteurilor web, in functie de reteaua lor de linkuri.
RSS – RSS vine de la Real Simple Syndication (sau Rich Site Summary in trecut) si e o metoda de comunicare intre un sistem informatic (cazul nostru, un blog) si un agregator de informatii (feed reader) prin intermediul unui canal (feed). RSS-ul e de fapt un buchet de canale de comunicare, folosit de siteurile care isi updateaza continutul des, cum e cazul blogurilor sau a siteurilor de stiri.
SERP – Search Engine Results Page, sau lista cu rezultate afisata in urma unei cautari pe un cuvant cheie. In general optimizarea are scopul de a aduce un site pe primele 10 pozitii in SERP, cele care prind de obicei 90% din traficul pe cautarea respectiva.
SEM – Search Engine Marketing – e un domeniu mai vast care incorporeaza toate metodele de marketing folosite pentru a obtine trafic din motoare de cautare: link baiting, SEO, cumpararea de trafic pay per click (PPC), samd.
SEO – Search Engine Optimization e o arta si o stiinta in acelasi timp si se refera la modificarea infrastructurii si continutului unui site in asa fel incat sa fie un candidat cat mai bun pentru pozitionarea ridicata in SERPs.
Sitewide – Ceva care apare pe fiecare pagina din site. De exemplu, daca un link apare in blogroll spunem ca e un link sitewide (in afara cazului in care cineva are blogrolluri customizate sau random).
Spam – mesaje nesolicitate, irelevante si deranjante. La bloguri, spam-ul e o problema majora, din cauza functionalitatii care o ofera userilor de a-si posta mesajele sub articole.
Splog – un blog cu continut furat, sau creat de un content spinner, facut cu singurul scop de a aparea in motoare si a fi monetizat, sau pentru inter-linking cu alte site-uri sau bloguri. Splog vine de la “Spam Blog”.
Trust – un termen generic dat puterii unui site in motoarele de cautare. Algoritmul care calculeaza trust-ul unui site e foarte probabil cel care calculeaza PageRank-ul (deci calculeaza arhitectura de linkuri), dar ia in considerare si alti factori onsite, de relevanta, vechime, etc.
URL – Uniform Resource Locator, sau adresa unica a unei pagini web. De exemplu, “http://www.christianferoviarul.blogspot.com” e un URL.
Viral Marketing – Tehnica de marketing care se bazeaza pe propagare facuta de useri, nu de marketeri.
White Hat SEO – O persoana care isi optimizeaza siteul urmarind cu strictete regulile si guideline-urile impuse de motoarele de cautare. In general, ca strategie de optimizare, Whitehat-ul e considerat mai sigur si stabil, dar si mai incet si putin spectaculos decat Blackhat-ul, care se bazeaza pe rezultate rapide, dar nu de lunga durata. Exista si o zona gri, intre cele doua concepte, care e denumita (surprise, surprise) GrayHat.
XML – Extensible Markup Language – o metoda foarte flexibila de formatare a textului, folosita in special pentru transmiterea organizata de date pe Internet.

Reclama Bergenbier

Pilda - Linguri lungi

Un om pios statea de vorba cu Dumnezeu si i-a spus:
- Doamne as vrea sa stiu cum e Raiul si cum e Iadul.
Dumnezeu l-a condus pe om catre doua usi. A deschis una dintre usi iar omul a privit inauntru. In mijlocul incaperii se afla o mare masa rotunda. Pe masa se afla un vas mare cu tocana, care mirosea foarte bine si care l-a facut pe om sa ii lase gura apa.
Oamenii care stateau la masa erau slabi si bolnaviciosi. Pareau a fi infometati.. Tineau linguri cu manere foarte lungi care le erau legate de brate si astfel putea ajunge la vas pentru a le umple cu tocana; dar din cauza manerelor mai lungi decat propriile maini, nu puteau duce la gura lingurile pline..
Omul pios s-a infiorat la vederea suferintei lor. Atunci Dumnezeu a spus:
-"Acum ai vazut Iadul"
Au mers apoi catre cealalata camera si au deschis usa.. Arata la fel ca si prima. Se gasea acolo o masa mare si rotunda cu un vas mare de tocana care iti lasa gura apa. Oamenii de la masa erau echipati cu acelasi gen de linguri dar acestia pareau bine hraniti si durdulii, radeau si vorbeau intre ei. Omul pios a spus:
-"nu inteleg"
-"Este foarte simplu" a spus Dumnezeu. "Este nevoie insa de abilitate. Acesti oameni sanatosi au invatat sa se hraneasca unul pe celalalt, in timp ce ceilalti se gandeau doar la ei insisi"

Extrasul de lamaie si cancerul

             Secret dezvăluit   Licoarea ce ne-ar scăpa de coşmarul chimioterapiei   Zilnic, în jurul nostru mor striviţi de necruţătoarea boală canceroasă prieteni, rude sau colegi. Cu toţii îşi leagă speranţele de chimioterapie, metodă terapeutică folosită în lumea întreagă, crezând că această metodă îi va ajuta să scape de cumplitul flagel. Este cutremurătoare suferinţa bolnavilor de cancer întâlniţi în secţiile de oncologie! Am cunoscut atâţia bolnavi de cancer care înfruntă efectele secundare ale acestei terapii, adulată şidispreţuită în egală măsură... Uneori, după multă suferinţă,rezultatele chimioterapiei au prelungit viaţa unor bolnavi. Alteori, celula canceroasă hrăpăreaţă n-a mai dat nici o şansă bolnavilor. O alternativă...După ce ani de zile au spus pacienţilor că această terapie (chimioterapia) este singura cale pentru a încerca să se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hotărât să prezinte şi calea alternativă de tratament a cancerului. Într-un studiu, aceşti temerari specialişti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei. Printre altele, cercetătorii menţioneazăcă tratamentul prin chimioterapie care presupune "otrăvirea" celulelor canceroase cu rată mare de creştere sunt distruse şi alte celule cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal etc., iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau plămânii sunt iremediabil afectate.   Specialiştii renumitei clinici au demostrat că o metodă modernă în lupta cu această cumplită boală poate fi aceea a înfometării celulei canceroase. De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai pentru a împiedica celula canceroasă să se multiplice.   Dar există un miracol anticancer, păstrat în mare secret. O sursă de mare încredere, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne-a transmis o informaţie care ne-a tăiat respiraţia! Două ingrediente la îndemâna oricărui bolnav de cancer reprezintă o alternativă sănătoasă la chimioterapie. Timp de trei ani, în America , s-a experimentat un produs natural, foarte simplu şi foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiecţi. Rezultate remarcabile !
 O limonadă a fost administrată bolnavilor de cancer: celor care au făcut chimioterapie, dar şi unui număr semnificativ din lotul martor, care n-a început acest tratament. Rezultatele au fost uluitoare: starea de sănătate a bolnavilor din fiecare grupă s-a îmbunătăţit în mod remarcabil şi boala n-a mai recidivat. În cazul bolnavilor care se temeau că zilele lor sunt numărate, boala n-a avansat şi nu s-au observat metastaze. Tratamentul este benefic şi ca metodă de prevenţie.
Preparatul poate să ucidă celulele canceroase şi este de10.000 de ori mai eficient decât chimioterapia. Lămâia are numeroase proprietăţi terapeutice şi studiile au dovedit că modestul fruct este un remediu împotriva cancerului, remediu verificat în diferite forme de cancer. După mai bine de 20 de probe delaborator, realizate începând din anii 1970, frotiurile au arătat că extractul de lămâie distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de plămâni, de sân, de prostată şi de pancreas. În comparaţie cu produsul Adryamicin, un drog chimioterapeutic,folosit în mod uzual, extrasul din lămâie cu bicarbonat acţionează de10.000 de ori mai bine, încetinind creşterea celulelor canceroase, spun specialiştii. Şi mai uimitor este faptul că limonada aceasta distruge doar celulele maligne, dar nu le afectează pe cele sănătoase. În privinţa bicarbonatului de sodiu, acesta schimbă PH-ul corpului şi se afirmă că este de mare folos în toate formele de cancer.  
 Mod de preparare
 Extrasul de lămâie cu bicarbonat, alternativa naturală la chimioterapie se prepară astfel: - într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei lămâi,apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa. - în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează. În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust) şi olinguriţă de bicarbonat.
 Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în acest mod. De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism.

Ce este fenilalanina?

Intrebarea din titlu a aparut in urma achizitionarii unor plicuri de"Jacobs 3 in 1 Latte" si dupa ce s-a citit continutul plicurilor achizitionate pe buzele tuturor a aparut intrebarea :
- Ce naiba este fenilalanina?
Cum cunostinte in domeniu nu aveam, am apelat la "Sfantul Doctor Google" raspunsul lui a venit prompt.
Fenilalanina este un aminoacid esenţial pentru om.
 
Structură chimică
Formula generală a compusului este: C9H11NO2 .
Molecula de fenilalanină conţine un rest heterociclic.Esterul metilic al acestui aminoacid se regăseşte în aspartam, care este un îndulcitor sintetic. Sub această formă, fenilalanina este dăunătoare, deoarece eliberează, în urma unor reacţii, alcool metilic.Fenilalanina este un aminoacid esenţial pentru om.Formula generală a compusului este: C9H11NO2 .Molecula de fenilalanină conţine un rest heterociclic. Esterul metilic al acestui aminoacid se regăseşte în aspartam, care este un îndulcitor sintetic. Sub această formă, fenilalanina este dăunătoare, deoarece eliberează, în urma unor reacţii, alcool metilic.

Rol şi acţiune în organismul uman
Fenilialanina, pe lângă rolul ei important legat de sinteza protidelor mai este implicată în medierea transmiterii impulsurilor nervoase, mai ales ca o consecinţă a faptului că este un precursor al dopaminei.În organism, fenilalanina, cu ajutorul enzimei fenilalanin-hidroxilaza, poate trece printr-o reacţie de hidroliză transformându-se în tirozină.Prin acţiunea sa asupra sistemului nervos, fenilalanina reduce apetitul exagerat (efect anorexigen), prezintă efecte analgezice şi antidepresive, stimulează apetitul sexual, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea de concentrare.Doar în exces sau la persoanele cu deficit enzimatic (de obicei înnăscut), fenilalanina se comportă ca un aminoacid cetoformator (generează corpi cetonici).

Necesităţi, surse naturale
Necesarul de fenilalanină, după O.M.S., este de 6 grame pe zi. Nevoia de fenilalanină poate fi mai mare în timpul creşterii, în sarcină şi la efort fizic. Însă, la un adult, care nu depune muncă fizică, este suficient un aport zilnic de 2,2 g. Insuficienţa acestui aminoacid conduce la carenţă proteică.
Fenilalanina se găseşte în mod natural în seminţele oleaginoase (migdale, nuci, dovleac, floarea soarelui, susan, alune), în brânza proaspătă de vaci, în boabele leguminoaselor netratate termic (fenilalanina se distruge în mare parte la temperaturi înalte), precum şi în toate alimentele cu proteine complete.
Conţinutul în fenilalanină a unor surse de hrană este redat în tabelul de mai jos.Produse bogate în fenilalanină Conţinut în fenilalanină (g/100g) - în ordine descrescătoare  
 
Polen                                  3,9
Soia boabe                         1,75
  Brânză                               1,43
  Fasole boabe                      1,15
  Arahide, caş, caşcaval       1
  Carne de pui, linte             0,85
  Alune, migdale                  0,9
  Carne de vită                     0,72
  Peşte, ouă                          0,70
  Carne de porc                    0,65

Formula chimica:

Imaginatia unei mamici

          Mama acestei fetite este specialist in calculatoare in Helsinki , Finlanda. In timp ce fiica ei doarme bustean, ea creeaza o lume complet diferita din obiectele pe care le gaseste in jurul ei. Si asa amandoua au devenit  celebre


1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22

Ce trebuie sa faci dupa o extractie dentara?

1indicatii postextractionale

De ce se dau jos barbatii noaptea jos din pat?

Rezultatele:
- sa bea apa: 5%
- sa mearga la «toaleta»: 12%
- sa mearga… acasa: 83%

De ce este minunat sa fii barbat?

- Iti pastrezi buna dispozitie toata luna.
- Mecanicii nu te iau de prost.
- Nu cari peste tot o geanta plina cu cacaturi.
- Ti-e egal daca nimeni nu observa noua ta freza.
- La interviul pentru un job corpul tau nu conteaza.
- Niciunul dintre colegii tai n-are capacitatea de a te face sa plangi.
- Lenjeria intima e mai ieftina.
- Trei perechi de pantofi iti ajung.
- Iti pastrezi numele de familie toata viata.
- Faci baie si esti gata in 10 minute.
- Poti umbla in tricou alb prin locuri unde te poti uda.
- Tot ce ai pe fata ramane cu aceasi culoare.
- Nu trebuie sa te razi mai jos de beregata.
- Poti lasa patul de la hotel desfacut, fara mustrari de constiinta.
- Parul carunt si ridurile iti stau bine.
- Poti participa la un concurs de pisuri si ragaieli fara sa-ti fie rusine.
- Poti fi arbitru, popa, presedinte.
- Poti sa te asezi cu picioarele desfacute, si ce daca?!
- Mergi la toaleta singur, nu in pereche sau in grup.
- Nu trebuie sa opresti la urmatorul PECO fiindca "WC-ul e prea murdar".
- Poti sa-l admiri pe Brad Pitt fara sa mori de foame, incercand sa arati ca el.
- Cunosti cel putin 20 de variante de a deschide o bere.
- Poti rationaliza orice fraza cu un simplu "da-o in p... mea!" .
- Convorbirile telefonice cu prietenii tai dureaza mai putin de 60 de secunde.
- Daca nu suni un prieten cand ai zis ca o faci, acesta nu va comenta cu altii ca te-ai schimbat.
- Daca ai 35 de ani si esti necasatorit, prietenilor tai nu le pasa; din contra, te felicita.
- Prietenilor tai nu le pasa daca ai slabit sau te-ai ingrasat.
- Nu-ti pasa daca unii te vorbesc pe la spate.
- Poti sa te scarpini intre picioare la orice ora din zi.
- Daca-i cald, poti sa-ti deschei camasa fara probleme.
- Cu 400 de milioane de spermatozoizi in fiecare tragatura, ai putea duplica populatia pamantului ... (cel putin teoretic).
- Poti fi tata zilnic, daca vrei, fara sa trebuiasca sa astepti 9 luni.
- Nu te supara ca cel mai bun prieten de al tau are si alti prieteni.
- Poti manca o banana pe strada fara ca unii sa se gandeasca la prostii.

Regim proteic

1.DIETA – 2 SAPTAMANI
MIC DEJUN
OUA(1-2) – OCHIURI PRAJITE PE AMBELE PARTI,FIERT TARE/MOALE,   
                     OMLETA IN ULEI
KAIZER
MUSCHI TIGANESC
SUNCA
SALAM DE SIBIU
PARIZER
SALAM OBISNUIT ( ORICE MEZEL IN CARE SA SE VADA CARNEA)
CRENVUSTI DE PUI NEFIERTI
NU ZAHAR, SARE , FAINA, LACTATE, FRUCTE
PRANZ / SEARA
GRATAR – OAIE, BERBEC, PUI, VITA, CEAFA, MITITEI, KAIZER
SALATA DIN LEGUME VERZI – CASTRAVETI, ARDEI GRAS VERDE, CEAPA LAMAE - 1 FELIE,VARZA
USTUROI USCAT 1 LINGURITA
ULEI DE MASLINE, PORUMP
OTET
MUSTAR, PIPER
NU FICAT, RINICHI, ROSIE
 2.HIDRATARE
APA PLATA, MINERALA 4 LITRI/ZI
CEAI
CAFEA
COCA-COLA LIGHT, PEPSI MAX, 7UP LIGHT
WHISKY, VODCA, BACARDI
NU VIN, BERE
3. MEDICATIE
4. MASAJ
5. EFORT FIZIC
SE ADAUGA DUPA 2 SAPTAMANI
  1. TELEMEA *OAIE, *VECHE, *PUTE, *TARE, *CU GAURI, *SARATA
  2. CASCAVAL EMMENTAL DORNA (ALBASTRU), *EMMENTAL PRESIDENT( ROSU)
  3. PARMEZAN
  4. MAIONEZA DE CASA
  5. PESTE FARA ROSII SAU FAINOASE (MALAI, FAINA)
  6. CARACATITA, SHRIMPS
  7. SEMINTE DOVLEAC LA 3 ORE DUPA MASA, 1 PUNGULITA MICA
  8. MEDICATIE – 1G VIT C EFERVESCENTA –REDOXON LA ROCHE, CA +MG+ZN
INTRE CARNE SI LACTATE SA FIE O DIFERENTA DE 6 ORE.

Proprietatile terapeutice ale:Aloe,Miere si Vinul negru

Aloe este o plantă cu frunze ţepoase şi cărnoase din familia liliaceelor. De la această plantă se utilizează gelul conţinut în frunze (efect terapeutic având doar anumite soiuri).
Mierea este un aliment dulce produs de albine pe baza nectarului extras din flori. Mierea este utilizată atât în alimentaţie cât şi în preparate cosmetice.
        Vinul negru se obţine din  struguri negri, fără a li se aplica tratamente specifice pentru conservarea vinului.
Aloe are proprietăţi de regenerare a celulelor şi este imunostimulator. Datorită conţinutului bogat în mucopolizaharide, acemannon, acid aloetic  şi lecitină, combate cancerul (cele mai puternice efecte anti-tumorale le are îndeosebi specia Aloe Arborescens). Aloe are conţinut bogat în minerale, vitamine şi 18 aminoacizi.
Mierea este un produs apicol care se remarcă prin conţinutul său de vitamină C, complexul de vitamine B, aminoacizi, oglioelemente, săruri naturale, fructoză, glucoză, lactoză, proteine, grăsimi, enzime, substanţe volatile şi aromate.
Flavonoizii din vinul negru cresc rezistenţa vaselor de sânge, curăţă colesterolul oxidat de pe vase şi au un rol protector în bolile degenerative.
Gelul de aloe ajută la vindecarea următoarelor afecţiuni: diabet, alitoză, hipo/hiper glicemie, hiperaciditate, dificultăţi digestive, insuficienţă hepatică, ulcer duodenal, esofagită, gastrită, indigestie, constipaţie, stomatită, colită, diaree, anemie, angină, aritmie cardiacă, ateroscleroză, colesterol, hemoroizi, hepatite A-B-C, hipotensiune, degerături, varice, astm bronşic, laringită, bronşită, rinită, amigdalită, cistită, dureri şi tulburări menstruale, impotenţă, menopauză, zgârieturi, răni, cicatrici, acnee, infecţii bacteriene, alergie, dermomicoză, eczeme, eczemă seboreică.

Pentru obţinerea gelului s-au folosit 5 tipuri de aloe: Barbadensis, Chinensis, Arborescens, Ferox, Saponaria.

Sting - Desert Rose

Dan Puric - INVIDIA

    Intr-o zi, vecinul nostru de bloc si-a luat un aparat de aer conditionat. Era un zaduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer conditionat si nici bani ca sa ne cumparam unul. Sufeream de caldura si de invidie. Aveam insa o biblioteca. Ne-am uitat in ea si am scos cugetarile lui Seneca. Am citit de acolo o pagina-doua despre bine si sensul vietii si, desi cald tot ne era, nu l-am mai invidiat pe vecin.
    Ceva mai tarziu, vecinul si-a deschis un butic si a inceput sa umble imbracat la costum la patru ace. Noi - tot cu blugi.Nu-i nimic - ne-am zis linistiti, citind un capitol din Etica lui Spinoza.
    Apoi vecinul a aparut deodata intr-un Megane argintiu. Noi n-aveam nici bicicleta, dar l-am dispretuit citind din Phaidon al lui Platon.
    Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Mertan. Nu ne-a pasat, caci si noi il schimbaseram deja pe Platon cu Aristotel.
    Si-a luat si un 4x4, cel mai mare de pe strada. Noi l-am luat pe Marcus Aurelius, care ne-a facut sa zambim impacati.
 A mai trecut o vreme si vecinul si-a luat nevasta noua: blonda, frumoasa, tanara. Noi - tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia dupa Ioan.
    Vecinul si-a imbracat soata cu o garderoba intreaga si cu blanuri, basca bijuteriile. Noi ne-am imbracat spiritul citind din Eclesiast.
    In fine, vecinul s-a mutat intr-o vila la sosea cu gard mare, bodigarzi si piscina. Am rezistat si de data aceasta eroic, citind Richard III.
    A urmat o a doua vila - la munte. Dupa ce am vazut-o, ne-am consolat cu Macbeth.
    O a treia - la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al carei efect l-am consolidat cu Ghilgames, Ghandi si Declaratia de iubire a lui Liiceanu. Ne-am simtit cu mult mai bine.
    L-au dat la televizor la o emisiune foarte populara. Ne-am stapanit emotia cu o portie de Caragiale.
    L-au dat a doua oara cu mare succes: am fi suferit daca nu ne-ar fi ajutat Ananda Coomaraswamy, Cartea lui Iov si Cazul Wagner al lui Nietzsche.
       Asa a trecut ceva mai mult timp... Vecinul isi lua case, masini, iahturi, femei.
    Noi raspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel,Berdiaev.
    Lupta era stransa, dar echilibrata.
    In sfarsit, intr-o zi l-au aratat cu catuse la maini, umflat de DNA.
    Am rasfoit atunci fericiti Apocalipsa. Dar peste vreo doua saptamani, vecinul nostru era eliberat si chiar si-a anuntat candidatura pe listele unui partid majoritar.
    Scarbiti, ne-am uitat in biblioteca. N-am mai vazut nimic. Ne-am uitat pentru a doua oara. Nu ne-a venit sa credem. Pentru a treia oara ne-am uitat cu atentie.
    Acelasi rezultat: citiseram toate cartile.
    Si atunci ne-a cuprins invidia...
    Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?
    Autor : * Dan Puric *

Lupta impotriva neoplasmului malign

DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS  S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.

1.. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar, insa, la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate, inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.
      3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.
  
  4. Cand este diagnosticat cancerul, inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple. Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite..
5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple , este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.

 6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere, dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu
  crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal ,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul, rinichii, inima sau plamanii pot fi iremediabil afectate.
  
7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase
  
     8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor.

     9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor.
   10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si greu de distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze )...

     11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa, adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.  
  CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU:

  a. ZAHAR
  Eliminand din alimentatie zaharul, se elimina astfel una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba.. Alternativa ar fi sarea de mare ..

  b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
  Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul
  tractului gastro - intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus.
  Renuntand la lapte si produsele derivate si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase "mor" de foame .....
..

  c. PH ACID
  Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc.
  Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice ,
  hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza in special persoanelor cu
  cancer

  d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de  enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule  sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius .

  e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de
  cofeina
. Ceaiul verde este o alternativa foarte buna , avand si proprietati anti - canceroase. Cea mai buna bautura este APA - purificata
  sau filtrata pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele
..
  Apa distilata este acida , deci evitati-o !
 
12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate
  mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie si se creste astfel cantitatea de reziduri toxice din corp.


  13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine ...
  Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de  cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca proteinele din  peretele celular si permit astfel celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .
  14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau,seminte, nuci ), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse  pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave. Cele opt plante din reteta  originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris  marunt), antioxidanti, vitamine, minerale, etc., toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase.  Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea  programata a celulelor, metoda naturala a corpului de a scapa de celulele  bolnave, nedorite si inutile.
 
15... Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului.. ..
  Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca . Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu  stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si  iertator, sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

  16.. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului. Facand  exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc, la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase
 ATENTIE
  1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde
2. Nu congelati apa
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic .
...

  Dioxina este o substanta ce provoaca cancer in special la sani.
  Este extrem de toxica pentru celulele corpului. Dioxina este eliberata din  plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward  Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital,a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea.  A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face... Sa nu se incalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde in vase de plastic..... Este  vorba, mai ales, de mancarea ce contine grasime. A recomandat, in schimb,  folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se  obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina.

Afectiuni generate de lipsa mineralelor in organismul uman

LISTA de termeni care apar in textul de mai jos :
- insomnie – Bor, Calciu
- palpitatii – Calciu
- boli cardiovasculare – Seleniu, Cupru, Magneziu
- senzatie de lipsa de aer – Calciu
- tulburari de respiratie si oboseala – Cupru

- stari depresive, apatie, irascibilitate – Calciu, Magneziu
- stare de oboseala – Bor, Crom, Magneziu
- artrita – Cupru
- amorteala sau de furnicaturi in membre si carcei – Calciu, Magneziu

- dereglari  ciclu  menstrual – Calciu
- menopauza – Seleniu, Bor
- fertilitate – Seleniu, Vanadiu
- potenta  masculina - Zinc

- TIROIDA – Vanadiu

- cresterea colesterolului - tine sub control – Cupru
- colesterol rau – Crom
- colesterolul total şi trigliceride – Resveratrol
- diabet – Crom, Vanadiu, Resveratrol
- cataracta – Seleniu, Cupru
- Alzheimer – Resveratrol
- osteoporoza – Calciu, Bor, Cupru, Vanadiu, Magneziu, Resveratrol
- reducerea eliminarii calciului, magneziului si fosforului – Bor
- stralucirea/culoarea parului – Cupru, Seleniu
- intarzierea ridarii pielii – Cupru, Seleniu, Aur, Resveratrol
- celule canceroase – Seleniu, Zinc, Aur, Resveratrol
- bratari din Cupru - Cupru
- nuci – Bor, Cupru, Zinc, Crom, Vanadiu, Magneziu, Calciu
- gatit in vase de inox - Crom
- potenţator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele si vitaminele – Resveratrol pigmentul din legumele si fructele de culoare neara

  FACTORI CARE FAVORIZEAZA DEZECHILIBRELE  MINERALE
 - Opteaza pentru alimente in stare cruda.
    Cele prelucrate in exces isi pierd vitaminele si mineralele pe care corpul ar trebui sa le
     primeasca zilnic. Incearca sa consumi alimente in stare naturala cat de des poti;

 - Renunta la bauturile racoritoare carbogazoase.
   Au un continut ridicat de fosfati care pot produce un dezechilibru al mineralelor esentiale;

- Minimalizeaza consumul de zahar, alcool si cafea.
  Duc la scaderea potasiului din corp, urmat de scaderea nivelului de calciu, prin urina;


- Atentie la excesul de paine, prajituri si paste fainoase, reduc absorbtia calciului;

- Redu consumul de sare!  Folosita in exces, duce la pierderea potasiului si a calciului;

- NU fugi de soare !. Are si efecte benefice, pentru ca expunerea insuficienta la soare
  Reduce potentialul de asimilare a calciului;

- STRESUL, OBOSEALA PRELUNGITA  SI LIPSA DE MISCARE
    favorizeaza disfunctii in organism,   inclusiv un metabolism deficitar al calciului.
  
1. Calciu
Lipsa de calciu este cea mai frecventa tulburare minerala a organismului si are manifestari diferite in functie de gravitatea sa. La persoanele cu o usoara lipsa de calciu apare o senzatie de amorteala sau de furnicaturi in membre (calciul raspunde de transmiterea influxurilor nervoase), contracturi musculare necontrolate (carcei), dereglari ale ciclului menstrual, osteoporoza, frecventa crescuta a cariei dentare, stari de melancolie, apatie.
In cazul lipsei severe de calciu apar insomnia, palpitatiile, vindecarea lenta a ranilor, starea de irascibilitate fara motiv aparent, starile depresive, durerile de cap intense, senzatia de lipsa de aer nemotivata; la copii apar rahitismul si tulburarile de crestere. Se constata, de asemenea, tulburari de dinamica sexuala, scaderea potentei la barbati si o inclinatie marcata spre frigiditate la femei.
Surse naturale de calciu: laptele si produsele lactate, galbenusul de ou, conopida, semintele de susan, soia, fasolea, mazarea, telina, anumite ape minerale, sardelele din conserve.
Prof. dr. Mencinicopschi ne spune care sunt cele mai importante minerale şi în ce alimente le găsim :
Calciu se absoarbe eficient în prezenţa magneziului, a vitaminei D şi K1. Alimente: busuioc, salvie, cimrişor, pătrunjel, mentă uscate, parmezan, scorţişoară, caşcaval, alge, sardine în ulei, urzici, broccoli fiert, spanac fiert, migdale, smochine uscate, păpădie crudă, fistic, gălbenuş de ou, gasole roşie fiartă, lapte degresat, curmale uscate, nuci, ou fiert.


2. Borul
Daca in ultima vreme te-ai simtit slabita si fara energie, s-ar putea ca "vina" sa o poarte borul, mai exact lipsa lui. O concentratie echilibrata de bor in organism ajuta la producerea de energie. Daca suferi de insomnii, tot o cantitate suficienta de bor in organism te ajuta sa-ti reglezi programul de somn. Tot borul este cel care stimuleaza sinteza si metabolismul glucidelor, proteinelor si acizilor nucleici. In plus, acest mineral este antrenat si in echilibrul fosforic.
Studiile au aratat ca borul este cel care stimuleaza cantitatea de estrogen si progesteron in cazul femeilor aflate la menopauza (3 miligrame de bor pe zi au redus eliminarea prin urina a calciului, magneziului si fosforului, insa  pentru tratamentul osteoporozei este nevoie de o cantitate tripla de bor).
Un alt efect al borului este acela ca stimuleaza sistemul imunitar. In cazul barbatilor, la cei care consuma alimente prea bogate in bor (1,8 miligrame pe zi), riscul de a face cancer la prostata este cu o treime mai mare fata de cei care consuma zilnic o cantitate mai mica de bor (0,9 miligrame).
Unele studii au aratat ca organismul are nevoie, zilnic, de 1,5 miligrame de bor. Pe de alta parte, nu exista inca studii care sa indice cu precizie aportul zilnic ideal. Specialistii sustin ca o alimentatie echilibrata, care contine cinci portii de fructe si legume, este suficienta pentru nevoile organismului si asigura un aport de 1,5 pana la 3 miligrame de bor. Nicio cantitate prea mare de bor nu este recomandata - cum spuneam si mai sus, in cazul barbatilor care consuma peste 1,5 grame de bor zilnic, riscul de cancer de prostata este mult mai ridicat.  
De asemenea, in cazul unor administrari de lunga durata a unor cantitati foarte mari de bor (mai mari de 10 miligrame pe zi) pot aparea stari de voma, dureri de stomac si transpiratii nocturne.
Cele mai bogate alimente in bor sunt strugurii, ciresele, merele, bananele, nucile, alunele, broccoli (in acest caz, absorbtia borului este de suta la suta), varza, soia, morcovii, fasolea, cartofii.
O cantitate suficient de mare de bor o contine si apa si, in plus, trebuie sa stii ca 89% din cantitatea de bor pe care o consumi este absorbita in organism.

3. Cupu
Cuprul are un rol important in metabolizarea grasimilor si a proteinelor. Cuprul tine sub control cresterea colesterolului, fiind util in preventia bolilor cardiovasculare si arteriosclerozei.
Cuprul face parul sa straluceasca (influenteaza culoarea parului), amelioreaza crizele de artrita, are efecte terapeutice asupra bolilor de piele, cataractei, dar si a maladiilor venerice.
De asemenea, acest mineral este necesar pentru sanatatea oaselor si ia parte la formarea hemoglobinei si a celulelor rosii, deoarece faciliteaza absorbtia fierului si ajuta la oxidarea vitaminei C (impreuna cu aceasta, formeaza elastinul care se gaseste in fibrele musculare elastice ale corpului). Cuprul este indispensabil formarii tesutului conjunctiv, inclusiv a colagenului care se gaseste in piele si oase. Studiile au aratat ca fracturile osoase, malformatiile scheletului si osteoporoza sunt mai frecvente in momentul in care exista un deficit de cupru.
Pe langa proprietatile enumerate mai sus, cuprul are un rol important si in producerea enzimelor care protejeaza organismul impotriva anumitor substante toxice, precum radicalii liberi.
Practic, cuprul este cel care ajuta la transformarea fierului intr-o forma in care organismul o poate folosi. De asemenea, intra in component a unei enzime care transporta fierul catre si dinspre tesuturi. Lipsa acestui mineral nu face decat sa duca la anemie si la acumularea fierului in tesuturi.
 In plus, deficitul de cupru duce la tulburari de respiratie si oboseala.
 De obicei, deficitul de cupru este mai des intalnit in cazul copiilor, in special al celor nascuti prematur.
Doza zilnica recomandata este de 2-3 miligrame zilnic pentru adulti si de 0,05 miligrame/kilogram pentru copii.
In general, printr-o alimentatie normala se asigura necesarul de cupru al organismului. Din pacate, ingerat in cantitati prea mari, acesta devine toxic.
Excesul de cupru provoaca varsaturi, insomnie, duce la caderea parului, ciclu menstrual neregulat, hipertensiune si, uneori, chiar depresie. De obicei, organismul elimina excesul de cupru � practic, ficatul excreta surplusul de cupru in bila, iar apoi este eliminat din corp prin urina sau materii fecale.
Persoanele care sunt predispuse la acumularea in exces sunt cele care au hepatita, ciroza sau boala Wilson. O alta modalitate prin care cuprul poate fi absorbit in organism este prin piele, deoarece acesta este un bun conductor termic. Este motivul pentru care bolnavilor de artrita li se recomanda purtarea unor bratari din cupru.
Din fericire, exista in multe alimente, iar cele mai bune surse sunt: fructele uscate (migdalele, nucile, alunele), graul integral, ciresele, merele, portocalele, strugurii, prunele, fasolea uscata, mazarea, crevetii si cam toate alimentele de origine marina. De asemenea, stridiile, peştii, cacaua, ficatul, rinichii, nucile de Brazilia, drojdia de bere, ceapa, sfecla rosie, prazul, napul, spanacul sunt si ele bogate in cupru.

4. Seleniu
previne formarea celulelor canceroase, incetineste procesul de imbatranire si curata organismul de substante toxice (precum mercurul, arsenicul sau cadmiul).
Practic, seleniul contribuie la mentinerea elasticitatii tesuturilor (incetineste imbatranirea, revigoreaza aspectul parului si al pielii), atenueaza simptomele menopauzei si face mai eficiente tratamentele aplicate in bolile cardiovasculare. De asemenea, are un rol important in buna functionare a ochilor (impiedica formarea cataractei).


Seleniul are si rol in cresterea fertilitatii - acesta este unul din motivele pentru care barbatii au nevoie de o cantitate mai mare de seleniu (aproape jumatate din intreaga cantitate de seleniu din organismul barbatilor este concen trata in testicule si, odata cu sperma, se pierde si o cantitate importanta de seleniu).
De asemenea, seleniul ajuta si la absorbtia si sporirea eficientei vitaminei E, un alt antioxidant. Ceea ce inseamna ca, atunci cand cei doi antioxidanti sunt administrati impreuna, acestia sunt mai eficienti decat daca sunt administrati separat, chiar daca in cantitate egala.
O femeie are nevoie de aproximativ 50 de micrograme de seleniu (pentru femeile insarcinate si cele care alapteaza, cantitatea de seleniu este mai mare, de 65, respectiv 75 de micrograme), in timp ce pentru un barbat cantitatea necesara este de 70-100 de micrograme.
Incearca sa nu iei suplimente de seleniu fara recomandarea medicului. Risti ca efectul sa fie contrar celui scontat: in cantitate prea mare, peste 400 micrograme/zi, timp indelungat, are efecte toxice asu pra organismului si poate duce, in cazuri extreme, la tulburari respiratorii sau de vedere si chiar la paralizia muschilor.
 Cum iti dai seama ca ai consumat prea mult seleniu? Fii atenta la urmatoarele simptome: iti cade mai mult par decat de obicei, unghiile devin fragile si casabile, ametesti foarte usor, ai senzatii de voma si un gust metalic in gura.
Acesta se gaseste in produse de origine vegetala precum usturoiul, ceapa, germenii de grau, rosii, struguri rosii, nuci de Brazilia (se spune ca doua bucati sunt suficiente ca sa asigure necesarul zilnic de seleniu), broccoli, tarate, dar si oua, rinichi, ficat, fructele de mare (stridii, scoici), crustacee (langusta, crab), carne de peste (in special cea de ton), drojdie de bere.

5. Zinc
Primul simptom al insuficientei de Zinc in organism se manifesta prin pierderea simtului olfactiv si simtului gustativ
Lipsa acestuia permite acumularea excesiva a radicalilor liberi responsabili, printre altele, cu aparitia cancerului si a sterilitatii.
Cantitatea de zinc aflata in organism este de aproximativ 1,8 grame, iar necesarul zilnic este de 10-15 mg/zi. In mod normal, aceasta cantitate ar trebui sa poata fi luata din alimentatia zilnica. Din pacate, doar 30-50% din cantitatea de zinc pe care o primim din alimentele pe care le consumam de-a lungul zilei este absorbita de organism.
Organismul pierde zinc daca este bolnav (fie ca este vorba de o infectie, afectiuni ale ficatului, infarct sau anemie) sau atunci cand esti insarcinata, te afli la menstruatie ori urmezi un tratament cu antibiotice.
Un aport insuficient de zinc, chiar si pentru perioade foarte scurte de timp, de exemplu o saptamana, reduce ritmul de dezvoltare a musculaturii si capacitatea de raspuns a sistemului imunitar, iar rezultatul implica scaderea rezistentei organismului la infectii.
 Pe de alta parte, nu este bine nici sa iei suplimente de zinc dupa ureche, fara supravegherea unui medic. Excesul de zinc poate provoca o crestere a colesterolului rau si poate duce la aparitia arterosclerozei.
Specialistii au demonstrat de curand ca, daca iei zinc atunci cand esti racita, scapi mai repede de boala, decat daca ai lua doar clasicele medicamente pentru raceala. Pentru ca efectele acestuia sa se vada cat mai repede, ia-l impreuna cu vitamina C.
Suplimentele de zinc trebuie luate pe stomacul gol, pentru ca, astfel, sunt asimilate mai usor de catre organism. Din totalul de zinc din organism, aproximativ 70% se afla in oase, iar restul se gaseste in sange, piele si par, dar in cantitati insuficiente, de aceea este necesara suplimentarea acestuia.
Activitatea glandelor sexuale creste sub influenta acestui oligoelement. S-a demonstrat stiintific ca, in unele cazuri de impotenta, se pot obtine imbunatatiri substantiale, daca pacientul introduce in alimentatie suplimente de zinc si vitamina B6. Nu degeaba stridiile sunt considerate un afrodisiac- contin o mare cantitate de zinc, care poate fi asimilata cu usurinta de catre organism.
Daca nu esti adepta medicamentelor din flacon, atunci este bine sa incluzi in dieta zilnica ficatul de porc care contine aproximativ  9 mg  de  zinc  la  suta  de grame, carnea  de  vita  sau  de  miel  (aproximativ  4 mg),
painea integrala (5 mg), galbenusul de ou, care contine 4 mg, soia (3 mg), drojdia de bere, semintele de dovleac, laptele degresat si mustarul.
De asemenea, nici crustaceele nu sunt de neglijat, pentru ca o suta de grame de stridii, midii, homar sau chiar si alge de mare, furnizeaza aproape intreg necesarul pentru un adult. Zincul este continut, in cantitati mici, e adevarat, si de fructe si legume precum: pere, visine, cirese, nuci, sfecla rosie, vinete, fasole, linte si rosii.Trebuie, insa, sa stii ca alcoolul, cafeaua, ceaiul, tutunul, dar mai ales stresul, consuma din rezervele de zinc. Întăreşte sistemul imunitar în lupta cu bacteriile, virusurile şi carcinogenii. În lipsa lui, corpul nu poate utiliza vitamina A.

6. Crom
Cromul este un mineral esential pentru producerea insulinei de catre pancreas, or insulina este cea care scade nivelul zaharului din sange. Practic, cromul este mineralul responsabil cu trecerea glucidelor din sange in celule, unde sunt transformate in energie.
Daca acest mecanism nu functioneaza si se inregistreaza un nivel scazut al insulinei, creste nivelul zaharului din sange, lucru care duce la instalarea starii de oboseala, iritabilitate, nevoie incontrolabila de dulce si, in final, chiar la diabet.
De asemenea, lipsa cromului poate duce la cresterea colesterolului rau din organism.
De cealalta parte, prea mult crom (doar daca iei suplimente alimentare, pentru ca cromul din alimente este bine tolerat de organism) poate duce, in cazuri rare, e drept, la afectarea rinichilor, ficatului, inimii sau sistemului nervos.
Studiile au aratat ca necesarul zilnic de crom variaza in functie de greutate, efortul fizic sustinut, regimul de viata si de starea de sanatate a fiecaruia. Specialistii spun ca organismul are nevoie de o cantitate zilnica ce variaza intre 50 si 200 de micrograme.
Din pacate, se pare ca agricultura intensiva, poluarea si alti factori au dus la scaderea continutului de crom din alimente.
Alimentele cele mai bogate in crom sunt ouale, ficatul de vaca si cel de pui, broccoli, fasolea verde, cartoful, cerealele din seminte integrale, germenii de grau, prunele, ciupercile, sparan ghelul, carnea de vita si curcan, rinichiul de porc, faina de ovaz, drojdia de bere si berea, scoicile, branzeturile si nucile.
Trebuie sa stii, insa, ca nivelul cromului din alimente este variabil - cu cat sunt mai procesate zarzavaturile si fructele, cu atat este mai redusa cantitatea de crom.
De asemenea, este bine sa gatesti in vase de inox, pentru ca pastreaza cantitatea de crom din alimente.
Pentru suplimentele de crom trebuie sa consulti medicul specialist, care va stabili atat doza zilnica necesara, cat si durata tratamentului. Problema este ca, cu cat inaintam in varsta, organismul retine cantitati din ce in ce mai mici de crom. Din acest motiv persoanele in varsta sunt predispuse riscului de a se imbolnavi de diabet.

 7. Vanadiu
Vanadiul este un agent activ in ajutarea metabolismului corpului, concentrandu-se in acelasi timp pe cresterea oaselor, intarirea dintilor, functionarea adecvata a tiroidei , fertilitatea si productia de hormoni.
Majoritatea Vanadiului se elimina prin fecale, numai 5-10% fiind efectiv absorbit
In timp ce pe barbati nu-i afecteaza, lipsa acestui mineral poate afecta capacitatea unei femei de a ramane insarcinata.
Vanadiul este considerat a avea aceleasi efecte ca si insulina asupra organismului uman. In doze mici, s-a constatat ca opreste efectele diabetului.
Daca nu se ia sub o forma naturala, Vanadiul poate fi toxic.
Doza zilnica : 10-100 micrograme
Surse naturale de Vanadiu se pot gasi in fructe de mare, ridichi, paini din cereale integrale, cereale, legume, nuci, uleiuri si capsuni.
Alimentele procesate contin niveluri ridicate de Vanadiu deoarece acesta exista in metalul masinilor care fac alimentele respective. Destul de interesant, Vanadiul este si un mineral care se gaseste (purtat) in aer.


8. Magneziu
Daca ai des stari de neliniste, crampe, te simti cam obosita ori ai moralul scazut, medicul iti va recomanda o cura de magneziu. Acest mineral este un echilibrant psihic, are efect antidepresiv si mentine constanta concentratia calciului din sange. Practic, acest mineral intervine ca un factor de protectie in fata reactiilor dizarmonice ale organismului la agresiunile la care este supus. El este cel care protejeaza toate celulele de substantele nocive, pentru ca impiedica patrunderea elementelor toxice in celule. De asemenea, tot magneziul este cel care este responsabil cu reflexele musculare si nervoase si mentine buna functionare cardiaca. Si, nu in ultimul rand, contribuie la mineralizarea oaselor.
 Absenta acestuia se manifesta prin slabiciuni ale muschilor, stari de oboseala, nervozitate si mult stres. Culmea e ca stresul favorizeaza lipsa magneziului, iar lipsa magneziului duce la aparitia stresului. Carevasazica, ne invartim in cerc.
Si totusi, de ce apar carentele de magneziu? Specialistii au aratat ca responsabile pentru aceasta problema sunt gazele de esapament, de fapt poluarea in general, stresul, pilulele anticonceptionale, curele de slabire, excesul de alcool, mancarea prea grasa sau cea prea sarata.
Organismul uman, contine, in medie, 25 de grame de magneziu, iar necesarul zilnic de magneziu al unui adult este de 300-400 mg, in functie de sex, greutate si inaltime. Studiile arata ca majoritatea femeilor au un aport zilnic de magneziu inferior acestei valori, mai ales cele care urmeaza un regim de slabire hipocaloric. Explicatia consta in faptul ca alimentele bogate in magneziu au, de cele mai multe ori, si cele mai multe calorii. Daca mai adaugi la acest lucru si faptul ca prin gatirea acestor alimente se pierde intre 30 si 75 % din cantitatea de magneziu, intelegi de ce e indicat sa recurgi la suplimentele alimentare. O alta problema consta in faptul ca sunt foarte putine alimente bogate in magneziu - fasolea uscata, mazarea, ciocolata, germenii de grau, cacaoa, alunele si nucile, painea integrala, bananele si prunele, spanacul si patrunjelul.
Un alt motiv care poate duce la scaderea cantitatii de magneziu din organism o reprezinta si o alimentatie bogata in calciu, deoarece acesta scade absorbtia magneziului din intestin. Acelasi efect este produs si de consumul crescut al alimentelor bogate in fosfor - acesta face ca eliminarile renale de magneziu sa creasca.
Magneziu se absoarbe eficient în prezenţa vitaminei B12. Se recomandă un aport zilnic de 2 g pentru adulţi. Alimente: sfeclă, spanac fiert, năut fiert, caise uscate, fasole albă şi roşie fiartă, porumb fiert, broccoli, păpădie crudă, cartofi copţi, nuci, seminţe de floarea-soarelui, migdale, smochine uscate, curmale uscate, prune uscate, banane.
  
9. Aurul
Aurul, prezent si in structura ADN-ului uman, este considerat in alchimie produsul final al evolutiei metalelor deoarece el reprezinta perfectiunea. Organismul femeii contine de 5-6 ori mai mult aur decat cel al barbatului.
Elixir medieval, numit "Aurum potabile" a fost considerat de Paracelsus ca fiind capabil sa vindece toate bolile, sa pastreze trupul indestructibil, avand proprietati regenerante si intineritoare.
Desi indicatiile privind prepararea acestuia au fost ocultate cu sfintenie, cercetatorii moderni au reusit sa creeze in laborator asa-numitul "aur coloidal".
Aurul coloidal se foloseste in chirurgie pentru repararea vaselor distruse, nervi, oase si membrane. Se mai foloseste si in tratarea a diferite forme de cancer. Injectarea de mici alice de aur ajuta la retragerea cancerului la prostata. Femeile atinse de cancerul ovarian sunt tratate cu aur coloidal si lasere cu vapori de aur pentru anihilarea celulelor bolnave  si fara a le afecta pe cele sanatoase.
Aurul coloidal reda fermitatea pielii, amelioreaza ridurile, confera stralucire tenului, redefineste conturul fetei si inchide porii pielii. In combinatie cu magneziul si cuprul, aurul combate lipsa de vigoare a pielii, ajutand la refacerea colagenului.
Printre alimentele ce contin in mod natural elemente monoatomice precum aurul, argintul, platina, cuprul, paladiul, iridiul, rodiul se remarca morcovii crescuti pe soluri vulcanice.
        

RESVERATROL
Este cel mai puternic antioxidant si se gaseste in legumele si fructele de culoare neagra
 Este SINGURUL anti-oxidant care actionează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevitătii”) având capacitatea de a creste durata si calitatea vietii.
Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală. Inhibă proliferarea celulelor maligne si le induce apoptoza (moartea)
Are si efect de potentator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele si vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!!
Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc +  de 14 ori activitatea izoenzimei Mn-SOD si de-asemenea  cantitatea de glutation intraelulară
Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului
- nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor
- glicemia si previne aparitia diabetului zaharat
 Este un vasodilatator arterial, actionând direct si stimulând enzima care produce NO (eNOS)
Stimuleaza sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât si în piele (astfel având rol in elasticitatea articulaţiilor şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea
Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii
Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică :
a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind si combătând eficient osteoporoza
b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi
c) Combate tulburările de climacteriu
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice
e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer
f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viată a acestora + se opun apoptozei (mortii) acestora !
g) Creste eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa si riscul de a dezvolta gută sau litiază urică
  
Un aspect interesant de remarcat este acela că japonezii fumează cele mai multe tigări din lume per cap de locuitor, dar au si cea mai redusă frecventă a cancerului pulmonar !?! ”Secretul” ? Japonezii au în dieta lor printre cele mai ridicate niveluri anti-oxidante din lume, tot pe cap de locuitor ! (Prin aceasta să nu credeti că doresc să încurajez fumatul în prezenta unei anti-oxidări atroce !).

Ani de zile s-a tot bătut monedă pe ”paradoxul francez”, afirmându-se că francezii ar trăi mai mult decât restul populatiilor datorită unui consum semnificativ de vin rosu în care s-ar găsi Resveratrol. De aici si până la dezastruoasa încurajare de a consuma zilnic vin rosu nu a mai fost decât un pas ! Însă s-a demonstrat ulterior că un consum de vin rosu zilnic este asociat cu efecte nocive în primul rând asupra ficatului si apoi asupra tuturor organelor întâlnite în cale de către acesta ! Efectele ”paradoxului francez” sunt date în primul rând consumului de ulei de măsline, legumelor si fructelor într-o cantitate net superioară comparativ cu a altor populatii si nu numai consumului de... vin rosu !