Eroare imprimanta:ledurile de la panoul imprimantei se aprind alternativ

Acest comportament semnalează faptul că imprimanta nu recunoaşte cartuşul deoarece acesta e incorect instalat, incompatibil cu imprimanta sau defect.
Scoateţi cartuşul din imprimantă; verificaţi contactele electrice ale cartuşului şi pe cele corespunzătoare din imprimantă -- ele trebuie să fie curate; pentru siguranţă e bine să le ştergeţi cu o cârpă uscată şi curată.Instalaţi din nou cartuşul urmând cu atenţie instrucţiunile din manualul imprimantei.
Dacă eroarea persistă, asiguraţi-vă că aveţi un cartuş compatibil cu imprimanta; aici sunt mai multe de spus:
– anumite cartuşe se fabrică în versiuni diferite de capacitate: unele standard iar altele "mari" (arată la fel ca primele, dar conţin mai multă cerneală sau toner); anumite modele de imprimante funcţionează cu versiunea standard a cartuşului sau cu cea "mare", dar alte modele funcţionează doar cu versiunea standard.
De exemplu, Canon produce cartuşele PG-40 (standard) şi PG-50 ("mare"); imprimanta PIXMA MP-450 funcţionează cu oricare dintre aceste cartuşe, în timp ce PIXMA IP-1800 funcţionează doar cu cel standard.
Verificaţi dacă folosiţi cartuşul potrivit pentru imprimanta dv.
– dacă folosiţi un cartuş reumplut, trebuie ştiut că anumite modele de cartuşe pot funcţiona, reumplute, în anumite imprimante, dar nu şi în altele.
Dacă aţi stabilit că folosiţi un cartuş compatibil cu imprimanta dar eroarea de mai sus nu dispare, cartuşul e aproape sigur defect şi trebuie schimbat.

Niciun comentariu: