Cum protejez bateria unui laptop?

·         Diminueaza intensitatea ecranului! - Scade intensitatea iluminarii display-ului pana la un nivel minim tolerat de tine. Cea mai mare parte din energia bateriei este consumata pentru ilumarea display-ului! De asemenea, seteaza windows-ul sa opreasca ecranul laptop-ului dupa cateva minute de inactivitate.
·         Deconecteaza perifericele! - Mouse-ul, tastatura laptop numerica sau webcam-ul au nevoie de energie. Incearca sa le deconectezi sau sa le folosesti cat mai putin.
·         HDD, nu DVD! - Incearca sa folosesti unitatea DVD cat mai putin! Copiaza-ti datele pe HDD-ul laptop-ului inainte sa il scoti de la incarcat. Nu tine discul in unitatea DVD a laptop-ului. Acesta consuma mai mult decat crezi!
·         Esti conectat? - Daca nu ai nevoie de o conexiune wireless, dezactiveaza-ti placa wireless! Majoritatea laptop-urilor au un buton dedicat acestei operatiuni. Procedeaza la fel si cu modulul bluetooth!
·         Esti compatibil? - Foloseste incarcatoare de laptop care respecta specificatiile producatorului! Te va scuti de probleme in viitor si bateria laptop-ului iti va multumi!
·         Frige? - Lasa-l sa respire! Nu acoperii fantele de aerisire si nu pune laptop-ul pe suprafete moi gen perne, paturi etc.. Un cooler de laptop consuma mai putin si raceste mai eficient daca are libertate de miscare.

Niciun comentariu: