Cum verific, daca pc-ul meu suporta sistem de operare pe 64 biti?

Fie ca folosesti Windows XP si vrei sa faci upgrade la Windows 7, fie ca esti curios daca editia ta de Windows 7 pe 32 de biti poate suporta un upgrade la Windows 7 pe 64 de biti, exista cateva metode la indemana pentru a verifica.

Iti poti verifica versiunea de Windows instalata, pentru a vedea daca folosesti deja o editie pe 64 de biti. La Windows Vista si Windows 7, tot ce trebuie sa faci este sa dai click dreapta pe Computer in meniul de Start si sa alegi Properties din meniul care iti apare. Ti se va deschide fereastra System Properties, unde poti vedea tipul sistemului (System type) - pe 32 sau 64 de biti.

Daca ai Windows XP, poti verifica in mod similar, dar sansele sa ai instalata o versiune pe 64 de biti sunt destul de mici. Cel mai important pas pe care trebuie sa il faci pe un sistem XP (sau pe o editie pe 32 de biti de Windows Vista/7) este sa iti testezi procesorul, pentru a vedea daca este posibil un upgrade la o versiune de Windows pe 64 de biti.

Pentru a face testul, poti folosi aplicatia SecurAble (descarcabila gratuit de pe site-ul
http://www.grc.com/securable.htm). Aceasta aplicatie testeaza 3 variabile diferite ale procesorului tau, prima fiind cea care verifica posibilitatea instalarii unui sistem de operare pe 64 de biti.

Niciun comentariu: