Mentenanta software a unui calculator

1 – AntiSpyware – Downloadati programul Microsoft’s Anti-Spyware, Adaware si Spybot Search and Destroy. Programul Microsoft Anti-Spyware poate fi descarcat de aici. Adaware se downloadeaza de aici iar Spybot S&D de aici. Toate aceste programe sunt gratuite.
2 – Instalati pentru moment programul antispyware de la Microsoft dar fara celelalte doua.
3 – Rulati MSconfig. Intrati in Start -> Run si scrieti msconfig. Alegeti tab-ul Startup si eliminati programele care nu sunt necesare. Pentru a determina ce face fiecare program intrati pe ProcessLibrary.com si verificati-le.
4 – Bootati calculatorul in Safe Mode. Pentru a boota in Safe Mode, restartati calculatorul si apasati butonul F8 continuu. Selectati optiunea Safe Mode din lista si continuati catre desktop.
5 – Stegeti orice program spyware din add/remove programs. Pt aceasta, selectati Start – Control Panel – Add or Remove Programs. Verificati programele pe SpywareGuide.com
6 – Localizati folderul temp de pe PC si stergeti totul din acesta. Acesta este localizat, de obicei, in C:\Documents and Settings\Username\local settings.
7 – Inca in Safe Mode, instalati Adaware si Spybot. Porniti Adaware, Microsoft’s anti-spyware si Spybot. Updatati-le la cele mai noi versiuni si definitii si rulatile in modul full scan. Microsoft anty-spyware nu poate fi instalat in Safe Mode, de aceea l-ati instalat primul.
8 – Rebootati in modul standard.
9 – Downloadati HijackThis de aici. Instalati-l si porniti-l. Apasati “Do A System Scan and Save A Logfile”. HijackThis va analiza procesele ce ruleaza pe computer si o sa va alerteze cand descopera lucruri ce nu ar trebui sa se regaseasca pe calculator.
10 – Postati fisierul logfile in Automated Log Analyzer pe HijackThis
11 – Dupa ce ati determinat ce este sigur si ce nu, bifati casutele corespunzatoare si apoi faceti clic pe Fix Checked.
12 – Rulati programul Microsoft Anti-Malicious, care poate fi downloadat de la Microsoft Download Center. Acest program este conceput de Microsoft pt a detecta si sterge programele care au ca scop defectarea computerului. Termenul tehnic pt acest tip de program este rootkit.
13 – Downloadati si rulati BLBeta Expert. Acesta poate si descarcat de la F-Secure Blacklight. Asigurati-va ca analizat tot inainte de a le sterge. BlBeta este un program conceput pentru a elimina rootkit-urile.
14 – Pentru Internet Explorer, faceti clic pe Tools > Internet Options > Security Tab. Clic pe globul Internet si selectati Custom Level. Dezactivati urmatoarele:
a. Download Unsigned ActiveX Controls.
b. Initialize And Script ActiveX Controls Not Marked As Safe.
c. Active Scripting.
d. Scripting Of Java Applets.
De asemenea faceti clic pe High Safety in Java Permissions.
Daca dupa aceste modificari aveti probleme in a viziona siteurile favorite, faceti clic pe iconita Trusted Sites din tabul Security si folositi butonul Sites pentru a adauga URL-urile siteurilor dorite. Scopul aceste modificati este de a imbunatati securitatea sistemul pentru a nu le perminte programelor malitioase de a va intra in sistem.
15 – Pt Firefox, tastati about:config in address bar. Faceti clic dreapta in fereastra si clic pe New and Integer. In prima casuta tastati privacy.popups.disable_from_plugins. In a doua casuta tastati 2. Aceasta va preveni aparitia pop-upurilor flash in Firefox.
16 – Deschideti Regedit prin clic pe Start > Run si tastati regedit.
17 – Dupa ce s-a deschis Regedit faceti clic pe simbolul plus langa folderul HKEY_CURRENT_USER, simbolul plus langa Control Panel si apoi clic pe iconita folderului Desktop pt a afisa continutul. In panoul din dreapta, faceti dublu clic pe MenuShowDelay pt a-i schimba valoarea. Valoarea default este 400. Schimbati-o cu 0 si apasati ok. Aceasta va face ca meniurile sa apara instantaneu in loc sa aibe o intarziere de 4/10 secunde.
18 – deschideti HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\CONTROL\FILESYSTEM. Faceti clic dreapta pe Filesystem, selectati New si Dword value. Redenumiti NewValue#1 din panoul din dreapta cu DisableNTFSLast-AccessUpdate. Faceti dublu clic pe noua intrare si schimati-i campul Value Data de la 0 la 1. Aceasta modificare dezactiveaza update-ul continuu a datei cand un fisier sau folder a fost modificat ultima oara. Aceasta va face ca PC-ul sa fie mult mai rapid.
19 – Deschideti HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\EXPLORER. Creati un nou DWORD Value numit DesktopProcess si setati Value Data la 1.
20 – Expandati HKEY_CURRENT_USER, Control Panel si faceti clic pe Desktop. Dublu clic pe AutoEndTasks si schimbati valoarea la 1. Aceasta va face ca toate componentele explorerului sa ruleze ca un singur proces, facand calculatorul mai rapid.
21 – Expandati HKEY_LOCAL_MACHINE, SOFTWARE, MIcrosoft, Windows, CurrentVersion. Clic dreapta pe Explorer, expandati New, clip Key si numiti noua cheie AlwaysUnloadDLL. Clic AlwaysUnloadDLL, dublu clic pe Default string si schimbati valoarea la 1. Windows-ul incearca sa pastreze cateva DLL-uri in memorie atunci cand un program le foloseste. Daca aveti putina memorie RAM, aceasta va cauza performante scazute.
22 – Expandati HKEY_CURRENT_USER, Control Panel si clic pe Desktop. Double-click pe HungAppTimeout si schimbati valoarea la 1000. Acum faceti dublu clic pe WaitToKillAppTimeout si modificati la 2000. Aceasta seteaza sistemul sa fie mai eficient atunci cand anumite programe clacheaza. De asemenea optimizeaza si timpul in care sistemul inchide un program atunci cand opriti Windows-ul.
23 – Expandati HKEY_LOCAL_MACHINE, System, CurrentControlSet si faceti clic pe Control. Dublu clic pe WaitToKillServiceTimeout si schimbati valoarea la 2000.
24 – Expandati HKEY_CURRENT_USER, Control Panel, clic Desktop, si dublu-clic pe MenuShowDelay din panoul din dreapta. Schimbati valoarea la 100. Aceasta va face ca meniurile de pe Dektop sa apara mai rapid.
25 – Inchideti Regedit.
26 – Setati Recycle Bin la 1-3% din spatiul hard disk-ului. Pentru a face aceasta, faceti clic dreapta pe Recycle Bin si selectati Properties. Mutati sliderul in jos pana la cantitatea dorita si apasati OK.
27 – Pentru a va asigura ca DMA (Direct Memory Access) este in folosinta, apasati Start, clic dreapta pe My Computer, clic Properties, selectati Hardware si apoi clic Devide Manager. Expandati IDE ATA/ATAPI Controllers, faceti dublu clic pe intrarea canalului unde este instalat hard disk-ul (de obicei Primay IDE Channer), dublu clic apoi selectati Advanced Settings si selectati la tranfer mode “DMA If Available”. Clic pe Ok si apoi restartati computerul. Aceasta modificare permite informatiei de pe CD/DVD sa comunice direct cu memorie RAM, ocolind procesorul si imbunatatind performanta sistemului.

Cum sa alege un ecran de proiectie pentru un videoproiector?

I.                    TIPUL ECRANULUI
Primul lucru ce trebuie avut in vedere la alegerea celui mai potrivit ecran este modul in care doriti sa il folositi. Conform acestui criteriu puteti sa alegeti intre 2 tipuri de ecrane: ecrane portabile (mobile) si ecrane fixe.
1.       La alegerea ecranelor portabile cele mai importante criterii sunt rezistenta structurii ecranului si greutatea ecranului. Rezistenta structurii devine cu atat mai importanta cu cat trebuie sa-l transportati mai mult la diferite prezentari. Noi Va oferim doua solutii in cadrul ecranelor portabile:
ü A) Ecran trepied – pentru prezentari mobile, sunt prevazute cu trei picioare, au greutate mica si se poate comanda optional si husa de transport pentu eleganta si transportabilitate mai mare.
ü B) Ecran mobil – sunt niste ecrane special create pentru a fi transportate cat mai usor. Aceste arcane de proiectie dispun de roti la ambele capete, si la mijloc un maner de prindere. Este o solutie profesionala pentru prezentari mobile.
2.    Daca doriti montarea ecranului doar intr-o anumita locatie, atunci solutii optime sunt ecranele de proiectie fixe. Aceste ercane se monteaza fie pe perete fie pe tavan in functie de cerintele clientului. Magazinul nostru comercializeaza mai multe tipuri de ecrane fixe, in alegerea carora  criteriile sunt comoditatea in folosirea ecranelor, eleganta conferita localului de unele ecrane, calitatea vizionarii oferita de ecrane ect.
ü Ecrane de proiectie fixe actionate manual – aceste ecrane sunt o solutie economica, dar care permit prezentari si vizionalizari filme in conditii bune. Panza ecranului se extinde manual.
ü Ecrane proiectie electrice – aceste ecrane devin din ce in ce mai populare in randul clientilor datorita elegantei si comoditatii in folosirea lor. Daca doriti sa incepeti o prezentare nu trebuie sa faceti altceva decat sa luati in mana telecomanda si prin apasarea unui buton panza ecranului se lasa jos si din acel moment este gata pentru proiectare
ü Ecrane de proiectie cu rama fixa – un ecran ideal pentru proiectii cinema. Are o rama fixa de aluminiu, pe care este tensionata panza de proiectie. Panza astfel montata este perfect tensionata si permite vizionalizari filme si proiectii home cinema la cele mai inalte standarde.
               
II.                  DIMENSIUNEA ECRANULUI
                General vorbind, putem spune ca majoritatea clientilor urmareste sa-si achizitioneze un ecran de proiectie cu dimensiuni cat mai mari. Insa alegerea optima este influentata si de niste imprejurari externe. Un ecran de dimensiuni mici nu va fi potrivit pentru un amfiteatru, dar un ecran de dimensiuni mari ar fi mult prea mare pentru o sala de intalniri mica sau pentru home cinema.
Trebuie de asemenea sa stiti care sunt performantele proiectorului dumneavoastra si care este distanta optima de proiectie fata de ecran.
Cel mai bine este daca la alegerea ecranului de proiectie se tine cont de urmatorii factori:
·         Inaltimea ecranului ar trebui sa fie egala cu 1/6 din distanta de la ultimul rand de scaune si pana la ecran, putandu-se astfel urmari in conditiile optime scrisul si detaliile imaginii proiectate.
·         Ideal este ca primul rand de scaune sa fie dispuns la o distanta fata de ecran egala cu doua inaltimi de ecran.
·         La prezentari business sau educational  marginea inferioara a ecranului trebuie sa fie la o distanta de minim 1,2 m de la podea, pentru ca cei care se afla in partea din spate a salii sa poata urmari intreaga suprafata a ecranului.
·         La prezentari home cinema marginea inferioara a ecranului trebuie sa fie la o distanta de 60 – 90 cm de la podea, pentru ca cei care vizioneaza filmul se afla in general unul langa altul si in fotolii joase.

III.                FORMATUL ECRANULUI
In functie de modul de proiectie si de sursa de imagini (calculator, dvd, video, diascop) imaginea proiectata poate capata formate diferite, dintre care cele mai des intalnite sunt 1:1, 4:3 si 16:9.
·         1:1 – este un format standard pt diascopuri si retroproiectoare
·         4:3 – este un format video pt emisii TV/video, sau camera video
·         16:9 – este formatul wide screen pt DVD si/sau HDTV

IV.                SUPRAFATA ECRANULUI
Diferentierea intre diferite ecrane se poate face in functie de modul in care suprafata de proiectie reflecta lumina si in functie de materialul din care este facut ecranul.
Suprafata matt-white
- distribuie lumina uniform in toata sala
- factor reflexie: 1
- se poate folosi atat la proiectii home cinema cat si la prezentari business
-unghiul de vizibilitate al ecranului este 120 grade

Suprafata high contrast (panza gri)
- distribuie lumina uniform in toata sala
- factor reflexie: 0.9
- este o suprafata speciala care intareste tonurile inchise, sunt create special pt proiectii home cinema
Suprafata Datalux
- reflecta lumina in acelasi unghi dar in directia opusa
- factor reflexie: 1.5
- este recomandat in cazul proiectoarelor montate pe tavan, deoarece reflecta lumina direct catre auditoriu
-unghiul de vizibilitate pe acest ecran este 70 grade.

Suprafata High Power
- reflecta lumina fix in directia sursei de lumina
- factor reflexie: 2.8
- este recomandat in cazul proiectoarelor montate pe masa si la prezentari pentru un auditoriu numeros, si daca luminozitatea proiectorului este una slaba

Suprafata Da-Tex
- suprafata speciala transparent
- factor reflexie: 1.8
- pentru proiectii dinspre spatele ecranului
- se recomanda folosirea lor la expozitii, in vitrine ect.
Adrese cu firme recomandate:
       Aceste doua firme vi le recomand cu placere. Am lucrat cu ele si sunt promti si foarte profesionisti. Oamenii de la departamentul tehnic,  ofera informatiile necesare si  ambele firme trimit la clienti produsele pe care acestia le comanda.

Steno Moreno - So In Love

La Multi Ani - 8 martie 2012

      Aceasta scurta naratiune este o postare pe pagina de Facebook a unei persoane din lista mea de cunostinte, dar mi-a placut atat de mult, incat am postat-o aici, considerand ca reflecta cel mai bine aceasta zi sfanta pentru voi femeile.
      Ziua in care barbatii ar trebui sa renunte la rutina zilnica si sa lupte pt a va face "voua" aceasta zi deosebita!
    Eu nu pot, decat sa va urez La Multi Ani si iubirea sa nu va ocoleasca, mai ales in aceasta zi.Va doresc petrecere frumoasa in aceasta noapte.....

O poveste spune, că într-una din zile, Dumnezeu a chemat la el câţiva bebeluşi şi le-a spus să se pregătească pentru a pleca pe pământ. Atunci unul dintre ei a luat cuvântul şi a început un dialog, întrebându-l pe Dumnezeu:
- Doamne, noi mergem în lume, dar ce vom face acolo, cum ne vom descurca?
- Pentru voi am preg...
ătit un înger care o să aibă grijă de voi!
- Dar noi nu ştim limba oamenilor şi... cum o să ne înţelegem cu ei?
- Îngerul pe care vi l-am pregătit vă va învăţa totul.
- Am auzit că în lume sunt multe rele şi cum o să ne descurcăm, cine ne va ocroti?
- Îngerul vă va apăra de toate relele, fiţi fără grijă!
- Doamne, dar cum o să ne putem întoarce la tine?
- Îngerul, pe care vi l-am pregătit, o să vă spună cum ne vom putea vedea din nou!
- Doamne, dar cum se numeşte acest înger, ca să-l strigăm să ne ajute?
- Numele nu este important, dar fiecare îi va spune MAMA!