Group Policy ep 1

Termenul defineste un mod de configurare al mediului de lucru al utilizatorilor de catre administratorii domeniului si un mijloc de a administra politicile de securitate inglobate in sistemul de operare. Se pot astfel seta diverse configuratii ale desktopului sau meniului de start diversilor utilizatori sau grupuri de utilizatori, accesul la programe sau la fisiere. Aceste setari, care se pot aplica la nivel de retea sau calculator, cuprind doua categorii:
· Computer configuration include setari aplicabile calculatoarelor, indiferent de user. Aici sunt setari de soft, precum software installation, care permite afisarea si administrarea programelor disponibile, ultima realizandu-se fie prin desemnare (assign) fie prin publicare (published), setari de Windows, care cuprind optiuni de script si de securitate (politici locale – referitoare la drepturile utilizatorilor, setari de securitate, politici de cont, administrarea parolelor, politici legate de public-key, de restrictie a utilizarii programelor si de IPSec) si sabloane administrative (*.adm) care contin setari ce definesc optiuni si restrictii, aplicabile tuturor politicilor existente, insotite de explicatii.
· User configuration include setari de soft, de Windows si sabloane administrative. Aceste setari se aplica, la nivel de retea, utilizatorilor, indiferent de calculatorul pe care se conecteaza.

Niciun comentariu: