Nivelurile distructive ale constiintei umane


1. Nivelul rusinii.
La nivelul asta, esti dominat de nevroza. Esti timid, retras,introvertit. Devii paranoic, crezand ca toata lumea te judeca si incepi sa ai halucinatii. Cand ti-e rusine, incepi sa compensezi prin perfectionism, prin rigiditate, si incepi sa devii un extremist moral.

2. Nivelul vinovatiei.
La nivelul asta, ori esti manipulat si pedepsit, ori pedepsesti manipuland. Cel mai mare lucru care te preocupa este pacatul, incepi sa actionezi din vinovatie si s-o proiectezi asupra altora.

3. Nivelul apatiei.
La nivelul asta domina disperarea, lipsa sperantei. Viata pare fara rost, viitorul pare fara rost. Traiesti intr-o stare generala de neajutorare. Esti dependent de ceilalti iar altii te percep ca pe o povara de care trebuie sa aiba grija.

4. Nivelul doliului.
La nivelul asta, traiesti predominant intr-o continua melancolie,fiind trist pentru ce ai pierdut. Incepi sa vezi tristete peste tot in jurul tau. Tristete pentru conditiile vietii, incepi sa privesti viata in sine ca fiind trista. Crezi ca nu poti inlocui ceea ce ai pierdut sau ce a simbolizat pentru tine.

5. Nivelul fricii.
Aici, frica iti limiteaza cresterea ca persoana si duce la inhibitii. In acel moment, cauti lideri puternici care par ca si-au cucerit fricile si crezi ca ei vor fi cei care te vor scoate din culmile disperarii si te vor elibera din “sclavie”.

6. Nivelul dorintei.
Cand esti in “dorinta”, lucrul asta te poate motiva sa participi intr-o gama larga de activitati “umane”. Insasi economia se afla la nivelul dorintei. Dorinta face sa investim efort, sa atingem obiective si sa obtinem premii. Insa dorinta este si nivelul dependentei: de alcool, de tutun, de droguri. Este nivelul acumularii si al lacomiei.
De ce nu functioneaza? Pentru ca satisfacerea unei dorinte este inlocuita de alta dorinta, nesatisfacuta. La nivelul asta, ramai obsedat sa acumulezi din ce in ce mai multi bani, mai ales fara un scop final pentru ei.

7. Nivelul furiei.
Dorinta duce la frustrare, iar frustrarea duce la furie. Aceasta poate duce, mai departe, la actiune distructiva sau la actiune constructiva. Furia te poate catapulta spre independenta sau te poate schimba in rau. Poate duce la ura si poate avea un efect coroziv in toate ariile vietii tale.

8. Nivelul mandriei.
Nivelul la care ajungi in momentul in care ai autoritate in domeniul tau. Nivelul la care majoritatea vor sa ajunga. Mandria pare frumoasa,insa e frumoasa doar in comparatie cu nivelurile anterioare. In societate, mandria are o reputatie buna si e incurajata frecvent, insa e vulnerabila, deoarece e dependenta de conditiile exterioare. Daca acele conditii exterioare nu mai sunt implinite, te poate catapulta inapoi in cele mai de jos niveluri ale constiintei. Partile negative ale mandriei sunt aroganta si negarea lucrurilor care nu se incadreaza “in tipar”, blocand cresterea ta ca persoana.

Cumparare apartament : Acte cerute proprietarului vis a vis de imobilul unde este situat apartamentul

  1. Cartea constructiei imobilului
  2. Autorizatia de construire
  3. Proiectul de constructie --> verificati daca este avizat si verificat conform legii
  4. Certificatele materialelor folosite  la constructia imobilului
  5. Verificarea caietelor de sarcini realizate de proiectanti
  6. Certificatul energetic al apartamentului

Manastirea Sfanta Ecaterina


Manastirea Sfanta Ecaterina: este asezata la poalele muntelui Sinai pe care odinioara Moise a primit Tablele Legii. Manastirea este un adevarat colos din piatra, zidit si pastrat aproape in forma initiala, de la imparatul bizantin Justinian cel Mare, din anii 550-551. Traditia spune ca, in anul 337, sfanta imparateasa Elena a construit un sanctuar in jurul locului in care, dupa traditie, s-ar fi aflat rugul de foc ce ardea si nu se mistuia, unde Dumnezeu a vorbit prima oara cu Moise. Prestanta manastirii a facut ca pana si profetul Mahomed, califii arabi, sultanii turci sau chiarj cuceritorul Napoleon, sa o ia sub protectia lor, aparand-o de eventualii pradatori. Astfel, ea nu a fost cucerita, jefuita sau distrusa niciodata in istorie. Nu se stie cand manastirea a primit moastele sfintei Ecaterina din Alexandria si nici cum a primit numcle ei, dar este cunoscuta sub acest nume inca din primul mileniu. Monahii de aici spun insa ca moastele sfintei au fost aduse aici chiar de ingeri. Incinta manastirii este misterioasa cu pasaje si scari ce fac trecerea de la un nivel la altul. In paraclisul manastirii, unde o candela este in permanenta aprinsa si in care se poate intra numai descaltat, monahii spun ca Moise a vb cu D-zeu acolo. "Sfanta Ecaterina" detine una dintre cele mai celebre si mai importante biblioteci ale lumii, cu peste 3000 de manuscrise in greaca, araba, siriaca, georgiana, armeana, slavona si latina. Unul din cele mai celebre manuscrise biblice, Codex Sinaiticus. Alt argument privind valoarea culturala a comorilor manastirii sunt operele de arta si documentele istorice, la care se adauga colectiile unice de icoane, candele de argint, mozaicuri, picturi si miniaturi, multe datand din secolele V-VI.

CANIONUL COLORAT & DAHAB

Acum milioane de ani, Peninsula Sinai era acoperita de mare. In locul ei a ramas minunatul Canion Colorat, aproape de Nuweiba. Peretii canionului, sunt cele mai colorate si mai intrigante formatiuni de roci de pe intreg teritoriul Sinaiului. Au fot creati de catre eroziunile facute de apa in nisip. In anumite locuri colortura adanca a rocilor da zidurilor canionului o imagine metalica si prismatica. Cu o lungime de doar 700 m, pe unele locuri peretii sunt atat de apropiati incat face dificula trecerea, dand culoarului o atmosfera inchisa si secretoasa. Cel mai adesea canionul este comparat cu orasul iordanian Petra aflat in patrimoniul UNESC0, desi aici spectacolul este complet natural.

TEMPLUL LUXOR & VALEA REGILOR - Egipt

Unul dintre punctele cele mai importante vizitate de turişti este templul din Luxor care a fost clădit în cea mai mare parte în timpul faraonului Amenophis III şi a fost ridicat în cinstea zeului Amun. De aici a fost dus la Paris în piaţa Concorde unul din obeliscurile de granit. Lângă statuia monumentală al lui Ramses II se află moschea albă unde se găsesc osemintele lui „Abū l-Haggāg”. Un alt obiect demn de vizitare este muzeul din Luxor. Valea Regilor este o vale din Egipt unde de-a lungul unei perioade de aproape 500 de ani (sec. 16 î.Hr. - sec. 11 î.Hr.) au fost construite morminte pentru faraonii şi nobilii din Noul Regat Egiptean. Valea se află situată pe malul de vest al Nilului, în dreptul oraşului Theba (azi Luxor). Zona a fost cercetată arheologic începând cu sfârşitul secolului 18, mormintele sale fiind studiate şi în prezent. Valea a devenit faimoasă după 1922, ca urmare a descoperirii mormântului lui Tutankhamon.

Informatii turistice despre Egipt

Reprezentanţe diplomatice:
Ambasada Republicii Arabe Egipt:
Bucuresti, B-dul Dacia nr. 21, sector 1, Tel: (+40)-021-211.09.38, 211.09.39
Ambasada României în Egipt:
6, El-Kamel Mohamed Street, (Zamalek), Cairo, Tel.: (202) 341-0107, 340-6564

Poliţia turistică - Tourist Police: oferă informaţii turiştilor, este prezentă în toate locurile turistice importante.
Condiţii de intrare în ţară: pentru cetăţenii români este nevoie de viză turistică, care se poate obţine individual de la Ambasada Egiptului în Bucureşti sau prin intermediul agenţiei noastre. Pentru obţinerea vizei este obligatorie prezentarea paşaportului valabil minim 6 luni. Viza se obţine la sosire pe aeroport (sunt necesare minim 7 zile pentru intermediere!). Pentru persoanele, care nu sunt cetăţeni români, agenţia Best Reisen nu îşi asumă responsabilitatea pentru obţinerea vizei. Este indicat contactarea ambasadei Egiptului pentru a afla condiţiile de intrare în ţară corespunzătoare cetăţeniei. La sosirea în Egipt, în cursul primelor 7 zile trebuie să vă înregistraţi la poliţie.

Moneda naţională: lira egipteană (1 USD = aprox. 5,5 LE, 1 EUR = aprox.7 LE), schimb valutar la bănci şi hoteluri. Cărţile de credit şi cecurile de călătorie sunt acceptate de către bănci.
Religie şi limbă: 93 % din populaţia Egiptului sunt musulmani suniţi, iar 7 % creştini. Se vorbeşte un dialect al limbii arabe, dar limba oficială este araba literară.

Curent electric: 220 V, dar prizele pot fi diferite de cele utilizate în Europa.

Sănătate: vaccinarea nu este necesară. Apa de la robinet nu este potabilă! Vă recomandăm să nu consumaţi salate verzi, fructe nedecojite, băuturi servite cu gheaţă. Tulburările gastro-intestinale (de ex.: diaree) apar mai ales datorită oboselii, mâncărurilor neobişnuite, precum şi datorită consumului unor băuturi prea reci. Recomandat să aveţi la dumneavoastră o trusă medicală: medicamente pentru stomac, febră, răceală, contra înţepăturilor de insecte, pansamente, loţiune de plajă.

Reguli valutare: nu există restricţii în ceea ce priveşte cantitatea de valută convertibilă care se introduce în ţară, dar nu se poate scoate mai mult decât aţi introdus. Introducerea sau scoaterea din ţară a valutei naţionale este limitată la 20 LE.

Îmbrăcăminte: se recomandă îmbrăcăminte uşoară, din bumbac in, pantofi comozi, pălărie de soare, ochelari de soare, iar pentru serile răcoroase îmbrăcăminte mai caldă. La vizitarea moscheelor, datorită obiceiurilor islamice stricte este interzisă purtarea de şorturi, fuste scurte sau rochii decoltate.

Fus orar: corespunde cu ora României.

Telefon, poştă: numărul de apel al Egiptului: 0020, prefixul României 0040. Telefoanele mobile se pot utiliza, dar reţeaua nu are acoperire peste tot.

Fotografiere, filmare: camerele video se declară la vama egipteană (la sosire ieşire din ţară). Cu excepţia zonelor unde se află obiective militare, poduri sau porturi, fotografierea sau utilizarea camerelor video este permisă pentru fotografii exterioare. Este interzisă fotografierea sau filmarea în muzee şi la mormintele regale. Vă rugăm să respectaţi interdicţiile cu privire la regulile de fotografiere, pentru a nu dăuna prin folosirea blitz-ului picturilor de pe pereţi. În cazul în care doriţi să fotografiaţi populaţia locală, este recomandat să cereţi acordul lor.

Bacşiş: este parte a vieţii de zi cu zi şi este considerat obligatoriu. Se cuvine a se oferi 10 - 15 % pentru ghizii locali, personalul hotelului, bacşişul fiind aşteptat pentru orice mic serviciu prestat. Se recomandă turiştilor să aibă în permanenţă asupra lor bani mărunţi, ceea ce facilitează rezolvarea operativă a oricărei probleme. La sejururi programe organizate se achită la rezervare taxa service în acest scop, iar agenţia noastră asigură distribuirea corectă a sumei. Acest tip de bacşiş nu se va confunda cu cel oferit de obicei în restaurante sau pentru servicii suplimentare. Vă mulţumim pentru înţelegere!

Programe, Cumpărături: Unele sărbători pot influenţa derularea programelor. Cu ocazia tururilor de oraş, veţi avea posibilitatea de a face cumpărături (papirus, alabastru şi cosmetice) - nu este obligatoriu, dar aduc puţină relaxare şi culoare orientală în programele solicitante. La cumpărături se cuvine negocierea preţului. Nu cumpăraţi mâncare şi băutură neîmbuteliată din bazare sau de la vânzători ambulanţi! Preţurile din restaurante, hoteluri şi din magazinele amenajate sunt acceptabile iar calitatea mărfurilor este de încredere. Preţuri orientative: apa îmbuteliată 3-4 lire, berea locală Stella 8-10 lire, berea Stella din export 17 - 20 lire, un pachet de pâine prăjită (toast) 1,5 lire.

Program de lucru, Sărbătoare: magazinele din bazar se închid la ora 18:00, iar magazinele mai mici de cele mai multe ori sunt deschise până la miezul nopţii. Ziua de vineri este zi liberă oficială, când cele mai multe magazine sunt închise, duminică la fel. Băncile, cu excepţia zilei de vineri şi duminică, sunt deschise între orele 10.00-13.00 şi 18.00-22.00, pe perioada postului orarul se poate modifica. Agenţiile din aeroporturi şi hoteluri mari sunt deschise zilnic.

Tarife suplimentare de sărbători- cu ocazia sărbătorilor de iarnă, hotelurile practică tarife suplimentare extra, achitarea acestora fiind obligatorie pentru turiştii care sunt cazaţi în perioada de Crăciun şi Revelion la hotelurile respective. Suplimentele de Crăciun (S.C.) şi de Revelion (S.R.) nu includ în toate cazurile cină festivă, sunt suplimente de sezon de vârf. Sărbătorile se petrec conform tradiţiilor locale. Hotelurile îşi rezervă dreptul de a organiza petrecere şi cină festivă cu ocazia sărbătorilor de iarnă, aceste servicii se platesc separat la faţa locului, nefiind obligatorii şi incluse în suplimentele plătite de acasă.

Hoteluri, Nave de croazieră: clasificarea lor diferă de standardele europene. Repartizarea camerelor este dreptul hotelului, solicitările speciale le putem doar transmite. În porturi, navele sunt ancorate paralel, astfel îmbarcarea se face prin traversarea altor nave. Zgomotul motoarelor şi muzica programelor distractive pot fi deranjante seara. Caracteristicile descrise la hoteluri sunt valabile şi la navele de croazieră. Cabinele sunt de dimensiuni mai mici, pe pat suplimentar se poate caza doar un copil sub 12 ani.

Servicii All Inclusive: În general includ participarea gratuită la programele de recreere organizate de hotel (sport, concursuri, animaţie), respectiv utilizarea unor echipamente sportive (diferă în funcţie de hoteluri). Nu includ: echipamentele sportive motorizate, sporturile nautice, fitness, wellness, bauturile din export, consumul din minibar. La fiecare hotel cu servicii all inclusive sunt detaliate serviciile incluse, caracteristic hotelului.

Minibar: la majoritatea hotelurilor există şi frigider în cameră, la cerere şi contra cost pot fi umplute şi servesc ca minibar.

Ecluzare: cu ocazia croazierelor se traversează ecluza din Esna. Din cauza ecluzării circulaţia este mai aglomerată. Ca urmare al nivelului deosebit de scăzut al apei Nilului (în lunile ianuarie şi iunie), programele anunţate pot suferi unele modificări. Pe unele porţiuni transportul se face numai cu autocarul şi cazarea se organizează în hoteluri în loc de cabină.

Abu Simbel: se realizează în cadrul programelor de Croazieră pe Nil. Vizitarea tempului este program facultativ, se plăteşte separat şi se realizează cu asistenţa unui ghid turistic local, de limbă engleză.

Taxi: în Cairo este cel mai comod mijloc de transport. Taxiurile vopsite în alb - negru sunt în proprietatea municipalităţii şi deşi sunt dotate cu aparate de taxare, tariful se negociază înainte de drum. Este un lucru obişnuit, ca mai mulţi călători, mergând în aceeaşi direcţie, să folosească acelaşi taxi
Autobuz: în Cairo călătoria cu autobuzele locale se recomandă numai acelor turişti care rezistă pe mijloacele de transport în comun supraaglomerate.

Închiriere de autoturisme: firmele locale sau cele internaţionale (Avis, Bita sau Hertz) oferă astfel de servicii. Informaţii suplimentare la aeroport şi în hotelurile mari. Se solicită permis de conducere internaţional.

Construcţii: în Hurghada construcţiile de hoteluri sunt aproape permanente, acesta însă nu deranjează odihna.

Apă, energie electrică: ocazional, furnizarea poate fi întreruptă, acest lucru influenţând şi funcţionarea instalaţiilor de climatizare.

Stergerea contul de e-mail de pe serverele Google

1. Intram pe link-ul: (https://www.google.com/accounts/DeleteCaribouService)
2. Introdu userul si parola
3. Click pe checkbox si introdu o alta adresa de e-mail pe care ai vrea sa o folosesti pentru a accesa alte servicii Google.
4. Introduc parola si dau click pe "Remove Gmail" si contul tau de Gmail ca fi sters in decurs de doua zile lucratoare.

Stergerea contului de pe Twitter

1. Logheaza-te pe contul tau de Twitter si da click pe link-ul "Settings" din coltul din dreapta.
2. Se va deschide pagina Account Settings. Click pe link-ul "Deactivate my account" de la sfarsitul paginii.
Sau, poti sa dai click pe link-ul de mai jos, pentru a-ti dezactiva contul de Twitter:Sterge sau dezactiveaza contul de Twitter (http://twitter.com/settings/accounts/confirm_delete)
3. Se va cere o confirmare si va trebui sa dai click pe butonul "Okay, fine, deactivate my account"

Stergea contului de pe Facebook

1. Intra pe contul tau de Facebook si da click pe "Account -> Account Settings" din coltul din dreapta.
2. Se va deschide pagina de setari sau daca sunteti pe engleza, Settings. Click pe link-ul “Deactivate” de sub sectiunea "Deactivate Account"
Sau poti sa dai click direct pe link-ul de mai jos pentru a-ti dezactiva contul de Facebook: Dezactiveaza contul de Facebook (http://www.facebook.com/deactivate.php).

3. Selecteaza orice optiune din sectiunea "Why are you deactivating:" si apoi doar da click de butonul "Deactivate My Account".
Cu aceasta procedura, nu veti faci nimic altceva decat va ve-ti dezactiva contul de Facebook. Daca vreti sa-l stergeti definitiv, folositi linkul urmator Sterge contul Facebook Permanent (http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account)

Stergerea contului de LinkedIn

Cum sa-ti stergi contul LinkedIn
1. Logheaza-te pe contul tau de LinkedIn si da click pe link-ul "Settings" din coltul din dreapta.
2. Se va deschide pagina Settings. Da click pe link-ul "Close Your Account" de sub sectiunea "Personal Information". Sau poti dai click direct pe link-ul de mai jos pentru a-ti dezactiva contul de LinkedIn: Sterge sau dezactiveaza contul de LinkedIn (https://www.linkedin.com/secure/settings?closemyaccountstart)
3. Selecteaza orice optiune dorita din sectiunea "Close Account Reason" si apoi da click pe butonul "Continue".

Ceapa si usturoiul in medicina

       Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau "michimente" ca a racit...Dupa ce i-am dat lingurita de siropel panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact linga perna copilei... 5 ore mai tirziu, la ora 8 cind ne-am trezit, nu mai avea febra , doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult.
      Ce e scris mai jos nu e poveste: sunt intimplari reale. Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor Cepei si Usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a "absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt "activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul. Astfel, in trecut, in traditia romaneasca Ceapa si Usturoiul se "desfaceau" la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa "pe mai tarziu". Si de ce se facea asa?... In momentul in care Ceapa si Usturoiul sunt "activate" (intra in contact cu aerul), ele incep sa "absoarba" din mediul inconjurator virusii si bacteriile. Cind se mananca direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii. In cazul in care Ceapa si Usturoiul nu se consuma "pe loc", in contact cu aerul ele incep "absorbirea" de virusi si bacterii din mediul inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata "impanate". Astfel, putem alege: - folosim Ceapa sau Usturoiul spre a atrage virusii si bacteriile din atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau - folosim Ceapa si Usturoiul sa absoarba doar virusii si bacteriile din organism?... De noi depinde... CEAPA In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera. Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa curatata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). 
      Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa.In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa. Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit.Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa) Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. 
      Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa.Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara.Oricum... ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!! Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa: "Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol... iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte. Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor... si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru, dar eu déjà ma simteam mai bine. Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa, cat si usturoiul, distribuite prin camera, au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice." Si acum inca o nota CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE. Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu. Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea... si pe viitor voi cumpara cepe mai mici. Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo. A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist. Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implicat indezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt McDonald's Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica.
       Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura. "Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar".El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau. Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa, iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII. El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider. Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de baseball!)
          Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial. Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive acord credibilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an. De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza. Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si s-o folosesti pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare. Si inca un lucru foarte important : nu achizitionati ceapa sau usturoi la care le-au fost retezate "mustatile''- radacinile , cu o portiune din bulb . Acolo , este deja portita deschisa ...