Curatarea vaselor



  • Îndepărtarea crustei de calcar pentru vasele în care zilnic se fierbe apa se face prin fierberea în acest vas a 1 Kg de coji de cartofi,după care vasul se clăteşte bine cu apă;
  • Pentru a curăţi o baie sau o chiuvetă de porţelan se presoară de cu seară clorură de calciu praf iar a doua zi ştergem cu o cârpă umedă (în lipsă de spayuri);
  • Pentru a feri ramele de la tablouri de murdăria de muscă,se fierb câteva cepe şi cu pensula înmuiată în această zeamă se dă pe rame;
  • Covoarele se curăţă bine cu rumeguş de lemn înmuiat cu apă cu amoniac,după care se mătură;
  • Pantofii din piele maro se întreţin bine dacă după curăţare îi ungem cu lapte smântânit şi terpentină(6 linguri din prima şi 2 din a doua).După uscare se dă luciu cu o flanelă;
  • Pantofii negri îşi reiau aparenţa de noi dacă se freacă cu interiorul unei coji de portocală şi se lustruiesc cu o flanelă;
  • Pentru întreţinerea obiectelor din piele sunt excelente esenţa de terbentină,glicerina,o ciapă tăiată în două;
  • Curăţarea butoiuluide varză din lemn se face cu peria cu apă şi bicarbonat (1/2 Kg la 10 l apă.Se clăteşte cu apă rece.Apoi se puneîn butoi 1 Kg var nestins şi se stinge în butoi,după care îl acoperim şi în final îl spălăm bine şi îl punem la uscat cu gura în jos;
  • Pentru ca farfuriile şi vasele de porţelan să capete un luciu ca nou se spală cu:săpun sau leşie puse în apă caldă cu bicarbonat de sodiu.Apoi se clăteşte cu apă rece şi se şterge cu o cârpă moale;

Niciun comentariu: