Păstrarea alimentelor


  • Un praf de sare în cutia sau borcanul de orez,fasole uscată împiedecă formarea de sfaiogi sau pătrunderea furnicilor;
  • O cantitate mare de ulei (în vrac) se păstrează în cămară,adăugându-i-se o linguriţă de sare de lămâie;
  • Conopida şi varza se pot păstra mai mult timp dacă le înfăşurăm cu hârtie şi le punem la uscat;
  • Rădăcinoasele (morcov,pătrunjel,ţelină) se păstrează mai mult învelind pe fiecare în hârtir de ziar,după care se pun într-o lădiţă.Morcovul se poate pune într-un borcan de sticlă iar pe gura borcanului se pune un vas de lut cu apă;
  • Drojdia se păstrează bine presată într-un vas şi acoperită cu ulei;
  • Pentru o păstrare mai îndelungată oule se ţin în loc uscat,unse cu grăsime şi învelite în hârtie,după care se depozitează într-o lădiţă,separate prin straturi de rumeguş;
  • Carnea se păstrează în timpul verii (pentru transport sau defectarea frigiderului) desfăcută de os,curăţată de pieliţe şi grăsime şi înfăşurată într-o cârpă muiată în oţet şi bine stoarsă;
  • Dacă este vorba despre o găină tăiată,pentru transport se pune în interiorul ei după spălare o mână de urzici verzi;
  • Se mai păstrează carnea de porc sau vită dacă o tăiem în felii (fără os9 şi carnea crudă o punem în borcan peste care turnăm ulei sau untiră topită până este complet acoperită;
  • Se mai poate pune carnea proaspătă în saramură,unde se poate păstra câteva zile;
  • Ciupercile proaspete se pot păstra cel mult 24 ore în frigider la temperatura de 2-4 grade celsius;

Niciun comentariu: